Afbeelding

v.v. Ollandia erkend leerbedrijf voor MBO studenten

Roois nieuws
Sinds 01 november 2014 is Ollandia door Calibris opgenomen op de lijst van erkende leerbedrijven voor MBO studenten die voor de richting sport en beweging hebben gekozen.

Calibris - in het leven geroepen door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen – is een organisatie die zorgt voor gekwalificeerde stageplekken bij erkende leerbedrijven. Om toegelaten te worden op de lijst van erkenningen heeft Ollandia zich aan een uitgebreide toets onderworpen. Door Calibris is persoonlijk de locatie bezocht, zijn er gesprekken gevoerd over de interne Ollandia organisatie en heeft Calibris kennis gemaakt met stagebegeleider Rob van der Heijden. Deze toets is door Ollandia met mooie cijfers afgerond. Binnenkort starten twee van de leden, Gerben Dankers en Rowan Teulings met een stageplek bij erkend leerbedrijf v.v.Ollandia.
Beide leerlingen kunnen voor diverse taken en werkzaamheden binnen de organisatie worden ingezet om daarmee zoveel mogelijk passende praktijkervaring op te doen. De belangrijkste taak van Gerben en Rowan zal voornamelijk liggen bij de pupillen van de vereniging. Het coachen bij trainingen en wedstrijden, trainingsvoorbereidingen, trainingsoefeningen het organiseren en begeleiden van jeugdactiviteiten zijn een aantal onderdelen die tijdens hun stage zeker aan bod komen. MBO studenten komen alleen in aanmerking voor een diploma als de stage wordt afgerond bij een erkend leerbedrijf en dan zitten ze sinds kort bij Ollandia goed. Ollandia prijst zich gelukkig om op deze manier te kunnen bijdrage aan de vorming van bekwame en capabele werknemers voor de toekomst.