Afbeelding

Ruim 220 deelnemers aan Hart voor Elkaar

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Rabobank Hart van De Meierij heeft een nieuw beleid geïntroduceerd voor verenigingen en stichtingen om een donatie aan te vragen bij de bank, genaamd Hart voor Elkaar. Begin oktober hebben meer dan 700 verenigingen en stichtingen die bij Rabobank Hart van De Meierij bankieren een brief en een digitale mailing ontvangen om zich in te schrijven. Meer dan 30% maakte van dit aanbod gebruik. Begin 2015 wordt aan de deelnemers een totaalbedrag van maar liefst € 100.000 uitgekeerd.

Donaties en sponsoring
Vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid ondersteunde de bank in het verleden vele verenigingen en stichtingen met een bijdrage, zonder daarvoor tegenprestaties te vragen. In 2014 ontvangen ruim 130 clubs een eenmalige donatie van de bank. Naast deze donaties heeft de bank ook nog met bijna 90, voornamelijk grotere, (sport)verenigingen een meerjarige sponsorovereenkomst lopen met een totale tegenwaarde van € 215.000,-. Omdat Rabobank Hart van De Meierij het aanvragen van een donatie laagdrempeliger wil maken en haar leden door middel van stemming invloed wil geven op de uitslag, is Hart voor Elkaar ontstaan. Dat eerste is gezien het aantal deelnemers zeker geslaagd te noemen.

Inschrijving en stemmen
De inschrijftermijn van Hart voor Elkaar is op 7 november gesloten. De 220 deelnemers zijn inmiddels druk bezig om stemmen te vergaren onder hun achterban. De 20.000 leden (natuurlijke personen) van de bank gaan de uitslag bepalen. Iedereen die vóór 1 november lid is geworden van de bank krijgt op 25 november een stemkaart thuisgestuurd met een link naar de stemmodule en een code die goed is voor 5 stemmen, waarvan maximaal 2 per deelnemer. De stemperiode start een dag later en sluit op 8 december. Een week daarna ontvangen de deelnemers bericht en wordt de integrale uitslag gepubliceerd.

Deelnemers
Kijk voor de deelnemende verenigingen en stichtingen op de website www.rabobank.nl/hvdm. Rabobank Hart van De Meierij wenst alle deelnemers én leden veel succes met stemmen! De tien clubs die de meeste stemmen ontvangen, zullen bezocht worden door de bank.