Afbeelding

Werelden van techniek in Mariendael

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Leerlingen van de basisscholen in Sint-Oedenrode worden woensdag 26 november uitgenodigd in CC Mariendael om deel te nemen aan Werelden van techniek. Werelden van techniek presenteert in samenwerking met Bibliotheek De Meierij vestiging Sint-Oedenrode een aantrekkelijk programma van diverse spannende doe- en denkactiviteiten. De middag is gratis toegankelijk voor kinderen en ouders, opa’s en oma’s, volwassenen en andere geïnteresseerden.

Deze techniekmiddag (14.00 – 16.30 uur) is bedoeld om leerlingen en hun ouders te enthousiasmeren voor techniek in al zijn facetten d.m.v. doe- en denkactiviteiten.
Met het actief mee doen en mee denken leren kinderen ontdekken waar hun talenten liggen. Daarnaast worden ouders geïnformeerd, omdat zij een rol spelen in de keuzemomenten van hun kinderen. Hiermee is Werelden van techniek voor zowel kinderen als ouders leerzaam en interessant.
De 7 werelden van techniek komen uit het bétamentality model van Youngworks en Platform Bétatechniek en zijn:
- Voeding & Vitaliteit
- Science & Exploration
- Market & Money
- Mobiliteit & Ruimte
- Lifestyle & Design
- Mens & Medisch
- Water, Energie & Natuur
Werelden van techniek duurt van 14.00 tot 16.30 uur en is gratis toegankelijk, dankzij de inspanning van brancheorganisaties, het voortgezet onderwijs, MBO, bedrijven en opleidingsinstituten. Om 14.00 uur zal Werelden van Techniek spectaculair worden geopend.