Afbeelding

Ferdi Lancee & Nol Havens in Mariëndael met “Suzanne voorbij”

Roois nieuws
In 1983 schoot het onbekende bandje VOF de Kunst als een meteoor door de Europese hitparades met "Suzanne". Ferdi Lancee schreef het, Nol Havens zong het. Later herhaalde zich het succes van deze eigenzinnige groep muzikanten met de grote hit "Eén Kopje Koffie" (1987).

In de midden van de jaren ’90 is Nol Havens met VOF de Kunst vooral ook populair geworden bij kinderen. Ze hebben meerdere kinderCD’s gemaakt waarbij ze de gedichten van Annie M. G. Schmidt op een zeer aanstekelijke wijze op muziek hebben gezet. VOF de Kunst was met deze liedjes drie seizoenen te zien in 'Sesamstraat'. In 2005 stond Havens samen met kinderboekenschrijvers in de theaters met de voorstelling 'De Luistervink', een voorstelling om kinderen aan het lezen te krijgen.

Ferdi Lancee scoorde in 1982 een hit met “Als ze lacht, dan lacht ze echt”.
Qua muziek en imago is Lancee het best te typeren als de Nederlandse Peter Frampton. Hij heeft lange tijd samengewerkt met Peter Koelewijn.
Hij werd later zanger en producer van o.a. de zeer succesvolle formatie Gare du Nord.

30 jaar later maken Ferdi Lancee en Nol Havens de balans op en staan ze samen op het podium met de voorstelling “Suzanne voorbij”. Ze hebben elkaar muzikaal na 30 jaar genoeg te vertellen. Op zaterdag 15 november a.s. komen ze naar Sint Oedenrode voor een optreden in Cultureel Centrum Mariëndael.

Het publiek mag een fantastische muzikale avond verwachten waarin ze zullen worden meegenomen in de mooie herinneringen die Lancee en Havens hebben aan de afgelopen 30 jaar. Een ‘feel good’- avond met twee rasmusici uit Tilburg die weten wat theatermaken is. Het wordt een intieme setting in de theaterzaal van Cultureel Centrum Mariendael. Aanvang: 20.15 uur (zaal open 19.30uur). Kaarten kosten 15,- en zijn te koop via de website van het Roois Kultuur Kontakt, www.rooiskultuurkontakt.nl , bij de VVV of op de avond zelf aan de kassa van Mariëndael.