Afbeelding

Groot Roois Dictee: inschrijven kan nog steeds

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Collisie, apotheose, postscriptum, Oostindisch doof. Voor de één zijn dit niet te verwerken woorden. Voor de ander is het een makkie om deze op papier te zetten. Het kunnen woorden zijn die zomaar eens voorbij kunnen komen in het Groot Roois Dictee van maandag 17 november aanstaande. Meedoen kan nog altijd.

Taal is belangrijk. Dat merken ze elke week weer bij de Taalwerkplaats, waar anderstaligen Nederlands kunnen leren. Het bezig zijn met taal geeft voldoening, maar ook stress. Het kost veel tijd en inzet om een vreemde taal te leren. Heel anders is het voor de meerderheid van de Rooienaren, voor wie (Nederlands) lezen en schrijven gelukkig heel vanzelfsprekend en in veel gevallen ook plezierig is.
Om aandacht te vragen voor het belangrijke en mooie werk van de Taalwerkplaats wordt voor de tweede keer een Groot Roois Dictee gehouden. Let wel: het dictee is in 'gewoon' Nederlands. Het Rooise dialect is een spreektaal; over de schrijfwijze lopen de meningen teveel uiteen en er bestaat geen 'boekje', groen noch wit, waar je dit aan kunt toetsen. Voor de spelling van het Roois dictee volgen ze de spellingswijze van het Witte Boekje, dat iets minder streng is dan het Groene Boekje.
Het dictee begint om 19.30 uur en het duurt tot 23.00 uur. Aanmelden kan individueel of met een groepje (max. 5 personen) via taalwerkplaatsrooi@gmail.com . Voor meer informatie, mail of bel 06 25415362. Entree: €3,- per persoon (inclusief 2 kopjes koffie/thee). Het onderwerp van het dictee sluit aan bij de maand van de geschiedenis.