Afbeelding

‘Samen maken we de speelplaats basisschool Dommelrode’

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Woensdag 29 oktober is het ontwerp voor de herinrichting van de speelplaats van basisschool Dommelrode aan de Kasteellaan officieel bekend gemaakt.

In drie elkaar opvolgende presentaties zijn de speelplaatsplannen gepresenteerd aan:
- De kinderen van groep 1 t/m 4, waar juffrouw Marian op een beeldende en begrijpelijke wijze de kinderen meenam in de plannen voor de nieuwe speelplaats.
- De kinderen van groep 5 t/m 8 die hun zelf ingebrachte ideeën terugzagen in het plan (behalve het zwembad). Tijdens het vragenrondje kwamen er uit deze groep nog enthousiaste ideeën voor o.a. een schoenenborstel naast de ingang om de school schoon te houden en de kinderen brachten(?) nog meer mogelijkheden om te helpen geld in te zamelen.
- De ouder(s)/verzorger(s), opa’s en oma’s die speciaal naar school gekomen waren om als een van de eerste het ontwerp te bekijken en te luisteren. Rinus van der Heijden, de ontwerper heeft uitleg gegeven bij het plan. Tevens kregen de ouder(s), verzorger(s), opa’s en oma’s de vraag om straks bij de uitvoering de handen uit de mouwen te steken.

Basisschool Dommelrode, met de ligging nabij kasteel Henkenshage, wil graag de kinderen meer en betere speelmogelijkheden bieden. Nieuwe veiligheidseisen maken het noodzakelijk de speelplaats te renoveren. Daarnaast hebben de jongste kinderen en de kinderen van kinderopvang De Verbinding eigenlijk een heel saaie speelplek. Ook de oudere kinderen verdienen een meer uitdagender speelplek. Verder maken nieuwe inzichten van sport, spel en natuureducatie bij opvoeding het wenselijk de speelplaats te veranderen in een plek met meer groen en spelaanleidingen.

Samen met De Verbinding, de kinderen, leerlingenraad, leerkrachten en de ouderraad van basisschool Dommelrode is de afgelopen maanden hard gewerkt aan het inventariseren van de wensen voor een aantrekkelijke speelplaats; meer groen en minder steen, meer fantasie en bewegen door spelaanleidingen en meer leren omgaan met en spelen in de natuur.

Uiteindelijk heeft de werkgroep, met leden vanuit de ouderraad en het team samen met Rinus vd Heijden, het herinrichtingsplan opgesteld wat o.a. bestaat uit: veiligere ingang maken vanuit de Kasteellaan, het bij elkaar brengen van fietsenstallingen aan de randen van het schoolplein, het maken van een veilige speelzone voor Sport & Spel, het maken van een buitenpodium, tribune en een grote speelcombinatie die is geïnspireerd op het kasteel Henkeshage, voor de jongere kinderen het maken van een veilige speelvlonder met binnenin enkele zandbakken, een speelhuisje en andere leuke spelaanleidingen, een kinder-racebaan met binnenin een paar speeltoestellen, een strook langs de school voor natuurlessen en een aparte plek om buitenlessen in een rustige omgeving te kunnen geven. Het plan wordt zeer binnenkort op een buitenpaneel geprojecteerd en is in een presentatieboekje uitgewerkt. (op te vragen via ouderraad@bsdommelrode.nl). Natuurlijk willen ze het plan zo maximaal mogelijk realiseren. Daarom vraagt de organisatie belangstellenden bij te dragen aan de realisatie. U leert nieuwe mensen kennen en bedrijven krijgen waardering voor hun inzet als maatschappelijk verantwoord ondernemer. En….. het is voor onze kinderen dus de toekomst.

Uw bijdrage kan op verschillende manieren: handen uit de mouwen, levering van arbeid, materieel of materialen, doneren van financiële middelen en ondersteunen van de kinderacties. De uitvoering is gepland vanaf januari 2015. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ouderraad@bsdommelrode.nl