Afbeelding

Rhode schenkt kleding aan Gambia

Roois nieuws
Voetbalclub Rhode heeft onlangs de kleding van de jeugdafdeling vervangen. De oude broeken, shirts en sokken werden niet weggegooid, maar weggegeven. Aan het goede doel Maladah Gambia. Al eerder schonk de vereniging er voetbalkledij aan. Op de foto is te zien hoe een team straalt in de glimmende rooie shirts.

Stichting Maladah Gambia is van mening, dat elk kind recht heeft op onderwijs. Onderwijs is tevens de basis voor werkgelegenheid en een gezond toekomstperspectief. Omdat Gambia best wat hulp kan gebruiken wil Stichting Maladah Gambia zich inzetten voor de bouw en het verbeteren van schoolgebouwen. Hierbij kunt u denken aan kleinschalige hulp als de bouw van toiletten, het aanbrengen van schoolborden en het verstrekken van leermiddelen (boeken, schriften en pennen). Met de gekozen aanpak is Stichting Maladah Gambia voor veel kinderen een hulp. Kirk Koningsstein – jeugdtrainer van Rhode – heeft een collega die werkt voor de stichting. Vandaar de link.

Het bestuur zet zich in voor het verbeteren van kansen op goed onderwijs voor kinderen in dit West Afrikaanse land, door het bouwen en onderhouden van schoolgebouwen aldaar, het sponsoren van schoolkinderen en het opleiden van lokale onderwijzers. Zij zijn van mening dat ieder kind recht heeft op onderwijs, en proberen hier heel concreet en op lokaal niveau aan bij te dragen. Ieder jaar gaan zij een paar weken naar Gambia om daar samen met andere vrijwilligers de handen uit de mouwen te steken.

Zo’n zes jaar geleden is de stichting een school opgestart. De oudste kinderen zouden nu naar het middelbaar onderwijs moeten. Na behoorlijk wat overleg helpt het ministerie de instantie met leerkrachten voor dit middelbaar onderwijs en zijn ze dus gestart. De school is nog steeds groeiende. Momenteel zitten ze op 530 kinderen. Op de site www.maladahgambia.nl zie je wat ze allemaal verzamelen om naar Gambia te verschepen. Enkele Rhode shirts zijn al voor gegaan. Binnenkort zullen de tricots van de jeugd arriveren. Wat zullen de kinderen er daar blij mee zijn.