KV Nijnsel geeft wedstrijd uit handen

Sint-Oedenrode - De eerste wedstrijd van de binnencompetitie voor KV Nijnsel 1 stond op het programma tegen DOS. Het team uit Heusden heeft goede resultaten neergezet in de buitencompetitie, dus Nijnsel was bedacht op flinke tegenstand.

De eerste tien minuten waren in handen van Nijnsel. De aanvallen die door Nijnsel werden opgezet, werden direct omgezet in mooie kansen. Nicole de Koning opende de score met een behendige doorloopbal. Kort daarna wisten ook Marlou v.d. Vleuten en Myrna Foolen de korf te raken. Op het derde doelpunt van Nijnsel had DOS meteen een antwoord en bracht de stand op 3-1. Met deze stand was het voor Nijnsel belangrijk om de voorsprong uit te bouwen, maar DOS begon nu ook warm te draaien en maakte het de thuisploeg moeilijker om aanvallen op te zetten. Na een kwartier domineerde DOS de wedstrijd en wist de ruststand op 4-4 te brengen.

Na de rust leek Nijnsel in de rust te blijven hangen. De aanvallen waren weinig verrassend, maar ook DOS had het moeilijk om op gang te komen. Na tien minuten viel het eerste doelpunt aan de kant van Nijnsel en nam de thuisploeg weer de leiding. Helaas kon Nijnsel net als in de eerste helft de voorsprong niet uitbouwen en was het DOS die uitblonk in kansen afmaken. Vier keer binnen korte tijd wist DOS te scoren en lukte ze het om de stand op 5-8 te brengen. Het spel werd steeds meer fysiek, met als gevolg dat invalster Kelly van Kessel de zaal geblesseerd moest verlaten. Nijnsel had moeite om te acteren op het plotselinge fysieke spel van DOS, en had, op één doelpunt van Selly van Roosmalen na, niks meer te zeggen. Met een eindstand van 6-10 heeft Nijnsel genoeg huiswerk voor de volgende wedstrijd. Doelpunten: Nicole de Koning 2x, Marlou vd Vleuten, Myrna Foolen, Sandra Verhagen en Selly van Roosmalen 1x.