Afbeelding

Dag van de Mantelzorg, speciaal voor de mantelzorger

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Als iemand aandacht verdient, of tenminste even wat tijd voor zichzelf, dan is het de mantelzorger wel. Man, vrouw, jong of oud. Mantelzorgers zijn er in alle rangen, leeftijden en standen. Maandag was het weer tijd voor de Dag van de Mantelzorg. Juist om deze doelgroep eens in het zonnetje te zetten. Welzijn de Meierij had verschillende activiteiten geregeld.

Mantelzorg is misschien een vanzelfsprekendheid, maar als het op je pad komt, is het toch zwaar wanneer het leidt tot overbelasting. Steunpunt Mantelzorg steekt de helpende hand toe. De instantie probeert mantelzorgers te ondersteunen met adviezen, informatie en bemiddeling. Van en door vrijwilligers die mantelzorgers kunnen bijstaan.
De Dag van de Mantelzorg werd dit jaar georganiseerd door het Steunpunt Mantelzorg in nauwe samenwerking met zorgorganisaties. Rooise mantelzorgers konden kiezen uit drie activiteiten; bonbons maken in Nijnsel, mindfulness in Boskant of beugelen in Olland. Vanaf 16.00 uur werden ze welkom geheten in de Ontmoeting in Odendael voor een toneelvoorstelling en een stamppottenbuffet. Zo konden verschillende mantelzorgers even op adem komen.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding