Reuzendoder MHC Rooi heren 1 slaat weer toe

Sint-Oedenrode - Helmond, de club met de ambitie om overgangsklasse te spelen, kwam op bezoek in Rooi. De nummer twee van de ranglijst heeft op Berkel na de minste tegendoelpunten, maar heeft toch veel weten te scoren. Een loodzware opgave voor de mannen van Rooi die de punten hard nodig hebben.

Van de ambitie voor de overgangsklasse was nauwelijks wat terug te zien bij de uitploeg. Het was Rooi dat al vroeg in de wedstrijd een paar keer gevaarlijk opdook voor het vijandelijk doel. Nadat Rooi haar kansen niet benutte was het de beurt aan Helmond. Via een aanval over de linkerflank kwam de bal voor het eerste in de Rooise cirkel. Het schot verdween meteen in de touwen en de 0-1 was alweer een feit.

Rooi bleef van achteruit de openingen naar voren zoeken. Het wilde nog voor rust de gelijkmaker op het scorebord zetten. Toen de bal in de 27e minuut bij Marc van Wijk terecht kwam begon hij aan een solo waarmee hij drie verdedigers uit Helmond het nakijken gaf. Hij legde de bal vervolgens panklaar neer voor Willem van der Heijden die de mooie aanval bekroonde met een doelpunt.

1-1 leek een uistekende uitgangspositie, maar Rooi bleek nog niet klaar vóór rust. Net voor de theepauze kreeg Rooi een corner. Toen deze corner erin vloog stond Rooi zowaar op 2-1. Na de break liet Helmond dat ook zij gevaarlijk waren via de corner. Helmond kreeg de ene corner na de andere en in de 54e minuut wisten zij een corner te benutten. Het weerwoord van Rooi liet niet lang op zich wachten.
Nog geen minuut later kreeg Martijn van Hemert de bal en gaf een briljante dieptebal. Willem van der Heijden wist de bal goed in te schatten en werkte de bal achter de Helmondse keeper. Willem bepaalde hiermee de eindstand van 3-2 en werd na de wedstrijd, mede vanwege zijn hattrick, uitgeroepen tot man of the match.