Afbeelding

Brabantse winterkampioenschappen in de Pijnhorst

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Dit weekend organiseerde de Nijnselse ruiters een indoor dressuurwedstrijd voor ponyruiters. De wedstrijd was een selectiewedstrijd voor de Brabantse winterkampioenschappen.

Dus er stond nogal wat op het spel voor de deelnemers. In de klasse DL2 kwam van de Nijnselse vereniging Kim van Esch aan de start met haar pony Lady Sita. De jury beloonde de proef met 62.7% goed voor een derde prijs. In de klasse D/B kwam Larissa Laenen met haar pony Kasandera aan de start. Ook hun proef verliep zeer voorspoedig en werd beloond met 64,3 %. Larissa mocht ook opstellen in de prijsuitreiking en wel op de derde plaats.
In Oosteind werd een springwedstrijd voor paarden georganiseerd. Ashley Peters kwam daar aan de start met haar paard Balinda FS. Ze reden een foutloos parcours en werden beoordeeld met 70 stijlpunten, goed voor een tiende prijs. In de klasse Z kwam Marwin van den Nieuwenhuijzen aan de start met zijn paard Tjonge-jonge. Ze reden een foutloos basisparcours. In de barrage rolde er echter een balk. Met een tijd op de klok van 39, 34 seconde mochten Marwin en Tjonge-jonge zich opstellen voor de prijsuitreiking en een zevende prijs in ontvangst nemen.