Son en Breugel hoopt deel Sint-Oedenrode in te lijven

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - De geschiedenis herhaalt zich. Evenals in 2009 heeft Son en Breugel te kennen gegeven dat het een gedeelte van Sint-Oedenrode in wil lijven.

In het kader van de fusie gaan de fusiepartners Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel in gesprek met de buurgemeenten. Daartoe behoort ook Son en Breugel. Tijdens het onderhoud is er wederom gesproken over een mogelijke grenscorrectie. Concreet denkt Son en Breugel aan het gebied ten oosten van de Rooijseweg en ten westen van de Dommel (omgeving Villenbraken, Wolfswinkel, Waterhoef). Ook het gebied ten noorden van de bebouwde kom van Breugel (omgeving Zwijnsbergen, Mosbulten) vindt de gemeente interessant. De inwoners van dat gebied hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen voor een bijeenkomst.
Hoe de bevolking op dit moment denkt over het vraagstuk is nog niet duidelijk. In 2009 kwamen veel mensen in opstand en ging de annexatie uiteindelijk niet door. Ook omdat er - volgens gemeente Sint-Oedenrode - ‘onvoldoende aanleiding’ was om het gebied af te staan. De gemeenten horen nu eerst de belanghebbenden. Er zijn verder nog geen vervolgstappen gepland.