Afbeelding

Vijfde zege Mats van den Brand

Roois nieuws
Bij aanvang van de Conrad Euregio rally waren er bij nog twee kanshebbers voor de titel bij de Trophy waaronder rallyrijder Mats van den Brand met de bekende rood-blauwe Fiesta R2 van Verkooijen Rally Sport. Voor laatstgenoemde was de opdracht voorafgaand aan de wedstrijd duidelijk; de Conrad Euregio Rally moest winnend worden afgesloten, en daarnaast ook nog op alle klassementsproeven de snelste tijd worden genoteerd.

Knaf Talent First, van den Brand ging zeer voortvarend van start en wist de eerste vier proeven ruim in zijn voordeel te beslissen. Ook het vervolg daarna was gedurende het totale verloop van de rally zeer sterk waarbij de equipe met de Fiesta R2 hun voorsprong steeds verder vergrootte op o.a. de andere Fiesta rijder Kevin van Deijne. Slechts één klassementsproef was Van Deijne 0,1 seconde sneller geweest dan de man uit Nijnsel en dat kostte Van den Brand uiteindelijk de titel in de Ford Fiesta Sport Trophy 2014.

Ondanks die tegenslag bleven het duo Van den Brand / Smeets het tempo bepalen in hun klasse en werd de focus gelegd op een resultaat ruim binnen de top tien van het algemeen klassement. Met regelmaat werden tijden bij de eerste zes algemeen gerealiseerd. De beste prestatie van de dag werd door de talentvolle rallyrijder neergezet op de allerlaatste klassementsproef door een derde tijd algemeen te rijden, in het donker, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in een fantastische uitslag: de eerste plaats en klasse overwinning bij de Fiesta Trophy (vijfde keer dit seizoen) en gefinisht op een zeer verdienstelijke zesde plaats algemeen bij de Conrad Euregio Rally.

Mats: “De zesde plaats in de Conrad Euregio Rally is een geweldig resultaat. Ik had op voorhand ingezet op een plaats bij de eerste tien maar had de zesde plaats echt niet verwacht. Natuurlijk is het erg jammer dat we de titel in de Ford Fiesta Sport Trophy niet hebben gewonnen. We hebben iedere wedstrijd meetellend voor de Fiesta Trophy waaraan we hebben meegedaan gewonnen en dan is het zuur om aan het eind van het seizoen net naast de titel te grijpen. Ondanks dat kunnen we terugkijken op een geweldige wedstrijd en een fantastisch seizoen. Ik heb ontzettend veel geleerd dit jaar, zeker dankzij het KNAF Talent First programma en de begeleiding van Verkooijen Rally Sport, en hoop dat dit topseizoen een mooi vervolg krijgt in 2015!”