Ollandia door eigen fouten onderuit

Sint-Oedenrode - Was het voor de middag nog volop zon en een aangename temperatuur, na de middag zou dit weerbeeld echter snel gaan veranderen. Zo was ook het voetbal zeer wisselvallig.

Het lijkt wel of door de spelers de eerste helft als een verplicht nummer wordt gezien om in de tweede helft meer gedreven en zeker fanatieker uit de startblokken te komen. Konden we vorige week de schade nog herstellen dat zou deze keer niet gaan lukken. SES was een tegenstander die men zeker als potentiele kampioenskandidaat mag zien. De ploeg van Nijnselnaar Claus Foederer speelde het spel slim en simpel. Gezegd moet worden dat alle spelers van SES fysiek een kop groter waren dan die van Ollandia en van dit voordeel in de onderlinge duels veelvuldig gebruik maakte. Alles wel op een nette en correcte wijze zodat de goed leiden scheidsrechter ook een mooie middag had.
De slimmigheid van SES zat in het feit dat men het overwicht dat men in de eerste helft zeker had uit te buitte door de tegenstander de fouten te laten maken. Zo kon het zijn dat SES geen schot op goal hoefde af te schieten om toch met een 0-2 voorsprong de kleedkamers op te kunnen gaan zoeken. De 0-1 kwam op het scorebord door een penalty die terecht gegeven werd toen Robin Aalders van SES onreglementair werd afgestopt. Frustrerend is het dat deze overtreding op een plaats wordt gemaakt waar de tegenstander geen enkel gevaar kon opleveren. De slimmigheid van de SES speler laat zich raden toen de poging om de bal te spelen werd ingezet. De tweede goal valt 3 minuten daarna als een hoge bal achterwaart door een verdediger van Ollandia in de eigen goal wordt gekopt. Weliswaar wist Ollandia in de tweede helft niet meer te scoren maar dat was zeker ook een verdienste van de keeper van SES. Hij voorkwam met een aantal prachtige reddingen de aansluitingstreffer die het duel zeker weer spannend had gemaakt. Als Ollandia er voor kan zorgen dat men de eerste helft dezelfde gretigheid ten toon kan spreid als men in de tweede helft laat zien dan kan het niet anders dat er weer een tijd komt dat de punten weer in Olland blijven. Nu maar hopen dat dat aanstaande zondag mag zijn als de eerste Dommelderby van dit seizoen tegen DVG uit Liempde op het programma staat. Wij hopen dat vele supporters de (fiets)tocht gaan maken om Ollandia aan te moedigen.