Margriet - Rhode 4-1

Rhode deed zondag slechte zaken, zelf verloor het van Margriet en zakte daardoor van de 6 naar de 9 plek. Zelf de kansen niet benutten en te gemakkelijk kansen weggeven was het verhaal van de eerste helft tussen Margriet en Rhode. De tweede helft ontbrak het bij Rhode aan de overtuiging om toch nog een puntje mee te nemen uit Oss.

Reeds in de eerste minuut was er een scoringskans voor Kyron Brus en ook in de zesde minuut had hij Rhode op voorsprong kunnen brengen. Door zelf de kansen niet benutten en de tegenstander via een fraaie eerste kans in de twintigste minuut op voorsprong te laten komen, bleef Rhode achter de feiten aan lopen. Nadat Kyron Brus opnieuw een scoringskans onbenut liet en de defensie van Rhode gruwelijk in de fout ging, waardoor Margriet simpel op 2 – 0 kwam, was het duidelijk dat het een moeilijke middag zou worden voor Rhode. Het werd nog erger toen Margriet in de veertigste minuut 3 – 0 scoorde. Jeroen van de Wijdeven zorgde in de drieënveertigste minuut voor de 3 – 1 ruststand. Deze stand zou Rhode enige moed hebben moeten geven om in de tweede helft vol aan de bak te gaan om alsnog een punt te pakken. Ondanks twee wissels bleef het spel van Rhode mager en ontbrak het aan strijd om het Margriet lastig te maken. Een fraaie vrije trap van Sander Driessen en een schot van Simon van de Wetering waren de enige wapenfeiten uit de tweede helft. Margriet scoorde in de zevenenzeventigste minuut de 4 – 1 en daarmee was \
de wedstrijd definitief beslist.
Voor Rhode is het van belang zo vlug mogelijk punten te pakken, anders zou het wel eens een moeilijk seizoen kunnen worden. Een makkelijke opgave wordt dat niet. A.s. zondag is FC Uden de tegenstander. FC Uden was vooraf een van de grote kanshebbers, maar had een matige start, maar wist zondag wel te winnen van koploper Avanti.