Afbeelding

Nipte overwinning MHC dames 1

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag stond voor MHC dames 1 de thuiswedstrijd tegen Basko op het programma. Meta Bouwmans, de oude coach van Rooi dames 1, coacht momenteel het eerste team van Basko dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

De dames van Rooi wisten dat ze Basko niet moesten onderschatten, de ploeg speelt vaak gelijk. Tegelijkertijd wisten de dames dat wanneer zij speelden zoals zij altijd spelen ze deze wedstrijd moesten winnen. De wedstrijd begon slap aan Rooise zijde. De passes werden niet strak gespeeld en de dames hadden veel onnodig balverlies. Toch was het Rooi dat via een strafcorner op voorsprong kwam. Een mooie tip door Floor Oppers.

Nu moest er geknald worden. Rooi creëerde een paar kansen maar de tweede goal wilde niet vallen.
Niet veel later was het Basko dat via een knullige bal wist te scoren. Met deze gelijke stand gingen de dames de rust in. Het moest scherper, feller en sneller. Daar begon Rooi in de tweede helft goed mee, maar het doelpunt wilde maar niet vallen. Een bal op de paal, vele strafcorners en zelfs een strafbal. Rooi wist nog niet te scoren.
Bij de negende strafcorner was het dan toch raak. Hilde Sijbers sloeg de bal hard het doel in. Hierna hebben de dames de wedstrijd uitgehockeyd en alsnog de verdiende drie punten binnengesleept. Lelijke wedstrijden winnen is ook belangrijk. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Zwart-Wit uit Breda op het programma. Deze ploeg staat twee punten boven Rooi. Het zal dus zeker een spannende pot worden. Tot dan!