Meidenvoetbal bij vv Boskant lijkt kwestie van tijd

Roois nieuws
Boskant - Alle tekenen wijzen er op. Het zit er aan te komen. Het is slechts een kwestie van tijd tot het moment dat het eerste meidenvoetbalteam mee gaat doen in de competitie.

In het verleden was het duidelijk, jongens gingen bij voetbal en meiden bij het korfbal. Maar die vanzelfsprekendheid is er al jaren niet meer. Ook meiden willen en gaan voetballen. In het begin waren er dat nog niet zoveel, alleen de meest fanatieke; het was voor hen geen probleem om aan te sluiten bij de jongensteams. Maar de laatste jaren zijn er dat duidelijk meer, zodat het een goede optie is om ook een of meerdere meidenteams te vormen. En er zit talent in Boskant. Misschien zijn jullie er niet van op de hoogte, maar de laatste vier jaar is door onze meiden liefst twee keer het scholenvoetbaltoernooi gewonnen.

Vorig seizoen is voor de meiden door middel van een drietal open dagen gelegenheid geweest om kennis te maken met het voetbal. Open dagen die heel goed bezocht werden. Net voor en na de zomervakantie van dit jaar heeft dat een vervolg gekregen. Door Gerrie Onland en Anita van den Oever is toen besloten om te starten met een trainingsavond. Dat is op dit moment de vrijdagavond van 18.00 tot 19.00 uur; de training wordt verzorgd door Gerrie, samen met Maaike van de Wijdeven en Rowan van der Pol, twee leden van ons damesteam.
Het zou kunnen dat we op enig moment op een andere avond gaan trainen, maar dat hangt er natuurlijk van af wanneer de meeste meiden kunnen. We zijn gestart met 8 meiden in de leeftijd van 8 tot 14 jaar; op dit moment is de groep al gegroeid tot 15.

Je hoeft geen lid te zijn om mee te kunnen trainen; je kunt gratis mee doen. De trainingen zijn er ook voor bedoeld om uit te proberen of je voetbal wel leuk vindt. Als het weer buiten te slecht is, zullen er trainingen in de zaal worden georganiseerd. Speciale aandacht voor de meiden tussen de 13 en 16 jaar; in die leeftijdscategorie kunnen we nog wel enkele meiden “gebruiken”. Natuurlijk gaan ze ook (oefen)wedstrijdjes spelen. Aanstaande vrijdag 7 november staat in Boskant op het hoofdveld om half zeven de eerste oefenwedstrijd tegen de beginnende meiden van Wilhelmina Boys op het programma.
In de komende periode zullen er meer oefenwedstrijdjes gespeeld worden en als we voldoende meiden hebben in een bepaalde leeftijdscategorie, willen we ook starten met competitievoetbal. Die meiden die nog vragen hebben kunnen contact opnemen met Anita van den Oever (tel: 0413-479413) of Gerrie Onland (tel. 0413-4782920.