Boskant en FC Schadewijk verdelen de punten

Boskant - Boskant heeft in de uitwedstrijd tegen FC Schadewijk een verdienstelijk punt gehaald. Na een snelle achterstand, lukte het Boskant om nog voor de rust de stand gelijk te trekken.

Ondanks een wat aarzelend beging, blijkt FC Schadewijk in de 4e klasse H toch een van de ploegen te zijn met een groot potentieel aan technisch vaardige spelers. En omdat Boskant een aantal basisspelers miste, werd met enige zorg uitgekeken naar de wedstrijd van afgelopen zondag. Het team leek die zorgen niet echt te delen, want met name in de eerste helft werd een uitstekende wedstrijd op de grasmat gelegd. Heel even was er wat tegenslag toen Nico Shlomo in de 8e minuut een strakke voorzet van Karim Kabaseke binnenschoot: 1-0. Maar in de periode daarna was Boskant zeker niet de mindere en creëerde meer kansen dan de thuisclub. In de 18e minuut leek de gelijkmaker in de maak, maar Maikel Merks kwam net een teentje tekort na een goede voorzet van Brett Veldkamp. In de 22e minuut kwam Boskant op gelijke hoogte. Met een man in de rug wist Brett een ingooi vanuit een halve draai in de uiterste hoek te deponeren: 1-1. Zo nu en dan was het toch opletten voor de Boskant verdediging. In de 26e minuut was er weer zo’n moment. Na een snelle uitval moest Boskant keeper Tom van der Heijden handelend optreden na een harde inzet van Shlomo. In de 32e minuut leek Boskant op voorsprong te komen. Een solo van Maikel eindigde met een vlammend schot dat door FC Schadewijk doelman Raymon van Vlijmen ternauwernood over de lat kon worden getikt.
De eerste kans, direct na rust was voor Boskant. Na een voorzet van Maikel kreeg Brett een goede mogelijkheid, maar hij raakte de bal niet voldoende. Langzaam maar zeker werd FC Schadewijk wat sterker, het team was in ieder geval wat meer in balbezit. Echt uitgespeelde kansen leverde dat vooralsnog niet op, al moest Tom in de 50e minuut handelend optreden na een snelle uitval van de thuisclub. Ook Boskant kreeg enkele kleine kansen, maar de eindpass was vaak net iets te onzuiver. Over de gehele wedstrijd gezien was de 1-1 eindstand een terechte uitslag, maar als invaller Kay Gutte in de allerlaatste minuut de levensgrote kans die hij kreeg, had benut, waren de druiven voor Boskant alsnog zuur geweest!

Volgende week speelt Boskant thuis tegen Cito. Opnieuw een tegenstander van formaat. Boskant bezet een gedeelde 4e plaats, Cito staat, met één punt minder, op de 6e plaats.
Boskant 2 zag in de allerlaatste minuut een 3-2 voorsprong tegen Nijnsel 2 verloren gaan. De stevige derby eindigde daarom in een enigszins teleurstellend 3-3 gelijkspel. Hopelijk lukt het Boskant 2 om aanstaande zondag de punten te pakken tegen hekkensluiter UDI’19 3