Nijnsel/TVE Reclame ervaart dipje

Roois nieuws
Nijnsel - Coach Theo Hageman moest afgelopen zondag redelijk improviseren omdat een aantal basiskrachten niet beschikbaar waren. Ruud van der Rijt had een rol bij de Tricolores in Tilburg, broer Paul kampte met een onwillige lies, Mark van Berlo verdween ook al eerder in de lappenmand, Koen Berkvens was tegen Juliana Mill al geblesseerd geraakt en daar kwam nog bij dat goaltjesdief Stefan Hulsen op de training afgelopen donderdag zijn pols brak.

Na vier minuten kon het uitgestippelde strijdplan al de kliko in want de gasten profiteerden met een fraai doelpunt van een onoplettendheid in de Nijnselse achterhoede. De stuurlui aan de wal, dat zijn meestal de spreekwoordelijke beste, roken een sterke buitenspellucht maar de 22-jarige leidsman uit Langenboom en zijn iets oudere assistent uit Nijnsel dachten daar gebroederlijk anders over. Dat was een tegenvaller voor de gastheren en een opsteker voor de roodzwarte gasten. Nijnsel zocht vervolgens de aanval, maar dit ging gepaard met veel slordigheden. Veel hoge voorzetten met een lange keeper in het doel, daar druipt de voetbalintelligentie nou niet bepaald van af. Herpinia vond het allemaal wel prima en bleef dan ook relatief gemakkelijk overeind. Keeper Glenn van Zutphen van Nijnsel moest in de 40e minuut zelfs nog een keer gestrekt naar de hoek bij een gevaarlijke vrij trap. Toen Mari Vervoort de dampende thee al enige tijd had ingegoten werd het toch nog gelijk, na goed doorzetten van Nick Lathouwers. Een gelijkmaker net voor de rust geeft altijd wat extra energie.
Maar die was blijkbaar onder de rust toch weer weggevloeid want het spel werd er na de hervatting niet beter op. De slordigheid bleef de thuisploeg parten spelen, niemand was op een splijtende pass te betrappen en het tempo lag te laag. Desalniettemin kwamen er toch was kansen en kansjes. Rechtsbuiten Leon Peters kreeg er zelfs twee binnen vijf minuten maar de frêle buitenspeler is nu eenmaal geen killer. In de 69e minuut kwam Paul van der Rijt nog in het veld in de hoop nog wat te kunnen forceren. De laatste twintig minuten probeerde Nijnsel de bakens nog te verzetten maar tevergeefs. Verdediger Harold van de Laar verscheen nog een keer gevaarlijk in het strafschopgebied. Hij torende hoog boven iedereen uit maar dan is het ook wel handig als je kijkt waar de bal ergens is. Toby Verhoeven brak nog door op links maar schrok blijkbaar van de uitkomende keeper en ook deze kans ging verloren. Het laatste wapenfeit was een schot van Johan van der Pas maar dit verdween over het doel. En zo kon ‘iedereen’ vrede hebben met het gelijke spel want een echte winnaar verdiende deze matige wedstrijd niet.
Coach Hageman was kort in zijn commentaar; ‘Jammer van het eerste puntenverlies thuis. De wil was er wel, maar te veel spelers gaven vandaag niet thuis. Ik ben niet iemand die zich verschuilt achter blessures, maar je merkt wel dat de organisatie een stuk minder is als ervaren spelers ontbreken.’