Kinderen brengen burgemeester Maas en wethouder Hendriks een ontbijtje op het gemeentehuis

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarin ruim 500.000 kinderen samen ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats. In Sint-Oedenrode nodigen burgemeester Maas en wethouder Hendriks schoolkinderen uit de buurt uit voor een gezamenlijk ontbijt op het gemeentehuis, net als in zo’n 225 andere Nederlandse gemeenten. Burgemeester Maas en wethouder Hendriks onderstrepen hiermee het belang van een gezond ontbijt.

Donatie aan Make-A-Wish Nederland
Aan het eind van het ontbijt betalen burgemeester Maas en wethouder Hendriks symbolisch voor het ontbijtje met een donatie aan Make-A-Wish Nederland, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. De leerlingen van basisschool De Springplank nemen de cheque in ontvangst.

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt in zo’n 225 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 12e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Over Make-A-Wish Nederland
Ieder kind wil kind zijn. Ook kinderen met een levensbedreigende ziekte. Make-A-Wish Nederland, voorheen Doe Een Wens, bestaat al sinds 1989 en vervult ieder jaar ruim 500 liefste wensen van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Dat kan met de hulp van ruim 400 vrijwilligers en de giften van donateurs en sponsoren. Kinderen voor wie het leven voor een groot deel bestaat uit angst, zorgen en ziekenhuisbehandelingen. Make-A-Wish Nederland haalt deze kinderen uit de zorgen en laat ze door het vervullen van hun liefste wens weer kind zijn in plaats van patiënt. Dit geeft deze kinderen maar ook het hele gezin kracht en energie voor de toekomst.