Om 20.08 uur de open haard aan

Roois nieuws
Nijnsel - Het getal acht staat in China voor geluk en voorspoed. Daarom koos de Chinese eigenaar van het nieuwe sushi- en grill restaurant Lounge 8 in Nijnsel er voor om op dinsdagavond precies om 20.08 uur de opening te verrichten.

Het was hectisch in het voormalige Leeuwke. Honderden genodigden deden zich voor de opening al te goed aan al het lekkers wat de serveersters kwamen brengen. Ze liepen af en aan, evenals de obers. Toen het 20.05 uur was keek bedrijfsleider Roy van den Braak op zijn horloge. ‘Opschieten’ dacht hij en snelde naar de champagne. Achter in de hoek stond niemand minder dan DJ Mental Theo sfeer verhogende plaatjes te draaien. Daar moest de opening plaatsvinden. Snel werden de bubbels uitgedeeld, de eigenaar stond er even bij, maar ging er als een haas vandoor. Met een afstandsbediening in de hand. Op een plek waar hij het signaal wel kon versturen, drukte hij op de knop en de open haard sprong aan. Iets over 20.08 uur, maar het startsein was er. Lounge 8 was officieel geopend.
De komende dagen zit het restaurant helemaal volgeboekt. Honderden mensen moesten teleur worden gesteld. De komende weken krijgen zij nog ruimschoots de kans om een kijkje te gaan nemen.