Afbeelding

Tweede prijs in Benelux Carp open voor Rooienaar

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Roy Beekmans uit Schijndel en Rob Tijs uit Sint-Oedenrode hebben tijdens de Benelux Carp open van 17 tot en met 19 oktober de tweede prijs gewonnen. De Benelux Carp open is een wedstrijd voor karper vissers en werd gehouden op het Belgische water genaamd Lac de Bernisart.

Het duo is karper visser in hart en nieren en vanaf jongs af aan al verslaafd aan deze tak van vissen. Tijs: “Waar we vroeger nog met de fiets en viskar helemaal naar Gemonde fietsten om daar een nachtje te vissen, pakken we nu regelmatig de auto om de Franse grens over te steken, op zoek naar grote karpers.” De mannen hebben al veel waters mogen bevissen. “Meestal puur voor de lol maar af en toe doen we ook mee aan een wedstrijd.”

Gesprek van de dag
Op internet kwam Beekmans deze Belgische wedstrijd tegen. “Hoe dichterbij de wedstrijd kwam, hoe meer het begon te leven en al snel was de wedstrijd het gesprek van de dag. We waren dan ook in onze nopjes toen de trip richting grens om 3.00 uur ’s nachts begon.” Een kleine drie uur later kwamen ze aan bij de kantine aan het water. Daar was al volop leven en vissers liepen rond het water om te kijken of er al enig teken van vis te zien was. In totaal hadden 30 koppels van 2 vissers zich ingeschreven. Na de loting liepen Beekmans en Tijs de kantine uit met stek nummer 3. Iedereen vertrok naar de stek die ze getrokken om de tenten en hengels op te bouwen. Om 12.00 uur zou een zoemer gaan die het begin van de wedstrijd inluidde. Per koppel mocht er met 4 hengels gevist worden dus er was nogal wat werk aan de winkel voordat er gestart kon worden.

Spannende wedstrijd
Tijdens de wedstrijd werd al snel duidelijk dat het erom ging spannen tussen Beekmans en Tijs, de Belgische buren op stek 2 en nog drie andere koppels die ook redelijk wat vis vingen. Tijs: “Zondagochtend werd duidelijk dat we in de top vijf zouden eindigen. Toen Roy zondag net voor de zoemer nog een mooie schubkarper wist te vangen werd het echt heel spannend.” De Belgen waren dit keer net wat beter en met 117 kg bleven ze de jongens net voor. “De tweede prijs was dit keer voor ons en met 111,3 kg konden we tevreden zijn met dit resultaat.”