Rhode deelt punten met Nulandia

Sint-Oedenrode - De derde thuiswedstrijd op rij leverde dit keer geen overwinning op, maar een gelijkspel. Er had zeker meer in gezeten, maar op zich was de puntenverdeling wel een goede afspiegeling van de krachtverhoudingen in het veld.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Nulandia deed dat met verzorgd voetbal. Maar het duurde wel lang voor dat de wedstrijd echt een wedstrijd werd. Het eerste half uur was er nauwelijks een serieuze kans. In de 31e minuut veranderde dat. Nulandia kreeg een strafschop na een aangeschoten handsbal en liet dat buitenkansje niet liggen, 0-1. In een bijna gelijke situatie kreeg Rhode geen strafschop toen een verdediger van Nulandia de bal tegen zijn handen kreeg. Rhode kreeg voor rust nog wel drie mogelijkheden, maar echte kansen waren het eigenlijk niet.
In de 2e helft speelde Rhode wat feller en meer op de aanval. Pieter Verbruggen werd op de rand van de 16 meter onderuitgehaald, maar de vrije trap leverde niets op. In de 58e minuut was het wel raak uit een vrije trap. De keeper nam te veel tijd bij zijn uittrap en de scheidsrechter bestrafte dit met een indirecte vrije trap die door Sander Driessen werd ingeschoten, 1-1. Vlak daarna moest Nulandia met 10 man verder toen een speler met 2x geel het veld moest ruimen. Rhode werd toen sterker, kreeg ook wel een aantal goede kansen, o.a. een kopbal van Kyron Brus en schot van Daan van Dinten gingen rakelings over, maar uiteindelijk werd er toch niet geprofiteerd van het numerieke overwicht. In de 82e minuut werd het numerieke evenwicht weer hersteld toen Roel Smeets ook met 2x geel de kleedkamer moest opzoeken. Er volgde toen nog een spannende slotfase met voor beide ploegen een aantal kansen. Een solo van Pieter Verbruggen leverde niets op en een corner ging net voorlangs buiten het bereik van een Rhode aanvaller. Eindstand 1-1.
Komende zondag speelt Rhode de uitwedstrijd tegen Margiet uit Oss. Margriet begon net als Rhode slecht aan de competitie, maar heeft nu ook twee overwinningen op rij behaald en won zondag met 0-4 van DAW.