Afbeelding

Guus van Uittert beste in Heeswijk

Roois nieuws
In de herfstvakantie wordt in Heeswijk-Dinther steevast het "Open Paddenstoel Jeugdtoernooi" georganiseerd. Bijna elke (enigszins jeugdige) wedstrijdtennisser uit de regio herinnert zich nog wel een eigen deelname aan dat toernooi.

Vanuit TV De Kienehoef waren er dit jaar drie spelers actief, waarvan twee in de hoogste leeftijdsrubriek (t/m 17 jaar). De derde speler, Chiel van den Biggelaar, kwam uit in de categorie t/m 14 jaar. Het niveau van de spelers in zijn poule lag erg uit elkaar waardoor Chiel niet alleen met 6-0 6-0 wist te winnen, maar ook met bijna dezelfde cijfers (6-0 6-1) het onderspit dolf, waardoor hij in de poulefase werd uitgeschakeld.
Meer succes was er bij de beide andere heren. Guus van Uittert en Wouter Pennings wisten beiden hun poulewedstrijden te overleven. Wouter deed dit zelfs zonder setverlies, Guus wist ternauwernood te ontsnappen tijdens zijn tweede wedstrijd (6-4 3-6 7-6).
De beide poulewinnaars kruisten daardoor de degens met elkaar in de finale, waarbij Wouter op papier licht favoriet was.
Desalniettemin liet Guus zich niet van de wijs brengen en wist hij de wedstrijd naar zijn hand te zetten (6-3 6-2). Deze zege betekende zijn eerste toernooioverwinning in de single en met zijn mentaliteit zullen er wellicht nog meerdere volgen.