Afbeelding

Marwin van de Nieuwenhuijzen en Barca winnaar springen klasse ZZ in de Pijnhorst

Roois nieuws
De Rooise ruiters hield dit weekend een selectiewedstrijd springen voor paarden. De laatste rubriek werd gewonnen door Marwin van de Nieuwenhuijzen en zijn paard Barca. Ze rijden bij de Nijnselse ruiters.

Parcoursbouwer Marius Bens had een lastig lijntje in het parcours opgenomen wat te selectief werkte. Geen enkele combinatie kwam foutloos door de eerst ronde. Aangezien er twee combinaties waren met vier fouten was er toch een barrage. Deze kwamen Marwin en Barca foutloos door in de snelste tijd en mochten zij de eerste prijs ophalen.
Eerder dit weekend startte Annette van Engelland en haar paar Files de Reve M in de klasse B. Na een foutloze eerste ronde reden ze ook een foutloze ronde in de barrage, kregen 62 stijlpunten. Dit alles was goed voor een achtste plaats. Bart Kluijtmans en zijn paard Florret D startte ook in deze klasse. Ook Bart en Floret D reden een foutloze eerste ronde. In de barrage behaalden ze het hoogste aantal stijlpunten wat gegeven was in die klasse: tachtig punten. Helaas tikte Floret D een balkje uit de lepels en behaalde ze de negende plaats. In de klasse L startte Nicole Gevers en haar paard Bentley. Zowel in de eerste ronde als de barrage bleven Nicole en Bentley foutloos. De behaalde tijd van 36.49 seconden was goed voor een negende prijs.