Tip 10: We houwe pas op as ze goan sluiten

Roois nieuws
Zoals je weet krijg ik elk jaar vanuit Stichting Papgat de tips aangereikt met het verzoek om er mijn interpretatie op los te laten en een verhaaltje te schrijven. Dit jaar zijn het heerlijke tips en kan ik gerust zeggen dat ik ook dit jaar weer van mening ben dat ik er bijna uit ben. Elke week weer wordt een klein tipje van de sluier opgelicht en de geschiedenis heeft mij geleerd dat de laatste tips de meeste duidelijkheid blijken te bieden.

In Papgat zijn er natuurlijk voldoende personen die denken dat zij altijd tot het einde van de avond moeten blijven. Zij willen domweg niets missen en genieten met hun vrienden, tot de laatste klanken van het lied ‘de Hoogste tijd’ van Andre Hazes zijn weggeëbd. Sommige mensen noemen het ook wel een soort van sociale controle. Zij willen de zekerheid dat de vrienden of leden van de vereniging al veilig naar huis zijn vertrokken. Er is in ons mooie Papgat zelfs een carnavalsclub die er haar naam aan te danken lijkt te heeft. Je kunt je dus hardop afvragen of de neven Marijn en Mark het komende carnavalsseizoen een opvolger gaan krijgen. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in dat - mocht het bovenstaande zo het geval zijn - dat het nieuwe koppel een schitterende vereniging achter zich heeft staan die echt pas op houden als ze gaan sluiten.
Maar goed, kijkend naar tip 10 zou het hier ook kunnen gaan om mensen die werkzaam zijn in de horeca. Al jaren gaan in Papgat de namen rond van Berrie, Rob, Fred, Wijnand, Michael, Edwin, Sander en Ruud. Sommige van deze heren zie je terug bij de diverse carnavalsactiviteiten zoals het Groot Hertogbal en de Papgatse Titelveiling. Waarbij er vooral bij dit laatste evenement flink tegenaan wordt geklapt.
Natuurlijk kent elke club of vereniging dit soort types. Kijk eens rond in je eigen omgeving en probeer of je de 10 tips als puzzelstukjes in elkaar kunt schuiven. Heb je een idee of mocht je al weten wie het nieuwe koppel gaan vormen? Speel dan het spel ‘de Jacht op de Prins’, volgens de ongeschreven regels mee en vertel je oplossing aan niemand anders, maar lever deze in bij de voorzitter van de Prinskeuzecommissie: Henri van der Zanden, Willem-Alexanderstraat 38, Sint-Oedenrode maar mailen mag je hem natuurlijk ook: henryenkitty@gmail.com
En ben jij de eerste die het koppel goed heeft geraden, dan word je persoonlijk door de nieuwe Prins en Heer Adjudant gefeliciteerd en krijgt je een overheerlijke fles Papgatwijn en natuurlijk de eeuwige roem. De afgelopen jaren hebben de Jagers van Papgat vaak toegeslagen tijdens de laatste weken voor de onthulling. Gaat het deze groep jonge carnavalsvierders ook dit jaar weer lukken om de juiste oplossing in te leveren? De leden van de Prinskeuzecommissie zijn gewaarschuwd en zullen vanaf nu nog vaker achterom kijken wetende dat de Jagers van Papgat hun vizieren opgepoetst hebben en klaarliggen om toe te slaan. Wat gaat er nog allemaal gebeuren in deze laatste 2 weken voor het Elf-Elf bal. Alle voorgaande tips zijn terug te lezen zijn op www.papgat.com