Afbeelding

Inschrijving “De Rooise Kwis” geopend

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - De Rooise Kwis was vorig jaar rond de jaarwisseling hét gesprek van de dag. Met ongeveer 1200 deelnemers verdeeld over 89 teams was de eerste editie van de Rooise Kwis een doorslaand succes. Al direct na het inleveren van de quizboekjes was menigeen al plannen aan het smeden hoe het volgend jaar nog beter te doen. De eerste editie smaakte naar meer, zowel bij de deelnemers als bij de organisatie. Vandaar dat op zaterdag 27 december de tweede editie van De Rooise Kwis plaats zal vinden. Bekend is dat er diverse teams al staan te trappelen om de felbegeerde wisseltrofee over te nemen van “Rooise Zwets”, de winnaars van vorig jaar.

Via de website van De Rooise Kwis kan er al worden ingeschreven. Om in te kunnen schrijven dient een teamnaam en Roois goed doel te worden gekozen waarvoor er gespeeld wordt. Het winnende team wint namelijk een mooi geldbedrag voor een Roois goed doel naar keuze.

Format
Op 27 december kunnen om 18:00uur de quizboekjes opgehaald worden waarna direct de race tegen de klok zal starten. Op een zelf ingericht “hoofdkwartier” is het dan zaak om zo goed mogelijk de vragen te beantwoorden. Hierbij mogen alle middelen ingezet worden. Naast het invullen van de vragen komen zijn er ook diverse “externe opdrachten”. De inhoud hiervan blijft uiteraard een groot geheim. Om klokslag 23:00uur moeten alle quizboekjes weer ingeleverd zijn. Naast een mooi geldbedrag staat er ook een jaar lang roem op het spel.

Categorieën
De opzet van de quiz zelf zal niet veel afwijken van vorig jaar. De quiz zal weer gaan bestaan uit 12 categorieën, in de komende weken zullen we steeds een paar categorieën bekend gaan maken. Uiteraard zullen er weer diverse vragen in de quiz zitten over Rooi of met een Roois tintje, maar ook over allerlei andere onderwerpen. De quiz is geschikt voor iedereen van jong tot oud. Wat de andere categorieën worden lees je de komende weken hier in De MooiRooiKrant.

Inschrijven
Inschrijven kan via www.derooisekwis.nl. Inschrijfgeld bedraagt €15,- per team. Naast een teamnaam moet je dus ook een goed doel bedenken waar je voor speelt. Er is geen limiet aan het aantal teams of het aantal deelnemers in een team. Wanneer je voor 22 december inschrijft ben je in ieder geval verzekerd van deelname. Heb je vorig jaar nog niet deelgenomen of wil je graag je de editie van vorig jaar “herbeleven”, op www.derooisekwis.nl staat het quizboek van vorig jaar alsmede een aantal filmpjes.
Via DeMooiRooiKrant, www.derooisekwis.nl, @derooisekwis en de facebookpagina van de Rooise Kwis blijf je op de hoogte van al het nieuws en ontwikkelingen.