Afbeelding

Rooise BMX rookies gaan ervoor

Roois nieuws
Niels van der Steen (Olland, 12) en Jelle van Delft (12) hebben afgelopen zaterdag meegedaan aan de 3e en laatste interclubwedstrijd.

De drie BMX-verenigingen uit Schijndel, Erp en Volkel organiseren elk een wedstrijd waarin alle BMX-ers van de genoemde verenigingen mogen deelnemen. Deze wedstrijden zijn met name geschikt voor beginnende crossers omdat het er gemoedelijk aan toe gaat en er geen massa's deelnemers starten. Elke wedstrijddag rijden alle BMX-ers drie manches én, afhankelijk van de plaatsing na de manches, een B- of A-finale. In totaal vier races dus.

Niels en Jelle rijden nog geen half jaar maar hebben in korte tijd veel geleerd bij de Schijndelse BMX-vereniging FCV d'n Urste. Tijdens de interclubwedstrijden kunnen ze laten zien wat ze in huis hebben. Gedreven zijn ze in ieder geval allebei. Niels (Boys 12 / Girls 13) werd zaterdag 5, 3, 4 en in de A-finale 6e. Jelle (Boys 13) werd 2, 4, 3 en 5e in de A-finale. Over alle drie wedstrijden behaalde Jelle een keurige 5e plaats (totaal 11 deelnemers). Niels reed twee van de drie wedstrijden en werd knap 10e van de 14 crossers.