Afbeelding

Ollandia verplaatst schiettent naar sportpark

Roois nieuws
Onder een stralende zon, het geluid van de Ollandse Dorpskapel op de achtergrond en met oliebollen geur over het veld trekkend moest Ollandia aan haar wedstrijd tegen Herpinia beginnen. Iedereen bij Ollandia was er zich van bewust dat een overwinning vandaag het kermisfeest alleen maar zou vergroten.

Onder leiding van een sterk leidende en tevens jarige scheidsrechter Van Laarhoven, hij werd deze dag 18 jaar, zou het spektakel niet lang op zich laten wachten. De vele aanwezige toeschouwers dachten in de eerste helft gekeken te hebben naar de schiettent op de kermis. Zo was het al in de 3e min. dat een schot van Gerben Voets op een zeer gelukkige wijze door de keeper kon worden gekeerd en in de 6e min. dat een schot van Ronny Thomassen net langs het doel ging. Echter een goal kon niet uitblijven en zo was het in de 8e min. dat een prachtig gegeven voorzet van Stefan Erven direct door zijn broer Robert op de bekende pantoffel werd genomen en onhoudbaar voor de keeper in het net verdween. De aanvallen gingen maar door en mede door een stabiel middenveld en een goed gepositioneerde defensie was er voor Herpinia niets te halen en kon het vizier wat Ollandia betrof naar voren blijven gericht. Zo was het in de 28e min dat uit een corner de bal door Robert Erven werd terug gekopt op de klaar staande William Bekkers die de bal direct op de slof nam en het net voor de tweede keer die middag liet trillen. Het voetbal leek met de minuut beter te worden en de ene actie was nog mooier dan de andere. In de 36e min. was een doorspeelbal van William Bekkers naar Jan Wouters de aanzet voor een geweldige spurt richting Herpinia goal. Jan liet iedereen zijn zolen zien en maakte het op een geweldige manier af. 3-0. De kermiskoek was hiermee echter niet op en 3 min. later was het een sterk opkomende Jan Wouters die de vrijlopende Robert Erven op het juiste moment aanspeelde en hem zo de gelegenheid gaf om zijn tweede goal in de wedstrijd te maken. 4-0 De spelers van Herpinia waren op dat moment de weg helemaal kwijt en wisten toen al dat het eerder een tegenvaller dan een meevaller was om op kermis zondag tegen Ollandia aan te moeten treden. Door Ollandia werd met een goed gevoel de kleedkamer opgezocht voor de “nu nog” warme thee?
In de tweede helft was de wedstrijd gespeeld en werd er door iedereen getracht zonder kleerscheuren het veld te verlaten, het was dan ook jammer dat een forse overtreding door Paul Sweep op Stefan Erven terecht door de scheidsrechter bestraft moest worden met een directe rode kaart.
Buiten de wissels om bij Ollandia, Sietse de Jong kwam binnen de lijnen voor Paul van Driel en de jonge talenten Gerben Dankers en Tom de Beer voor respectievelijk Robert Erven en William Bekkers was het een kwestie van uitspelen. Alhoewel een prachtige actie van Gerben Dankers, hij passeerde drie verdedigers en kon alleen maar gestopt worden met een overtreding, meer had verdiend.
Nu er in de tweede helft niet meer werd gescoord konden de spelers van Ollandia de schiettent weer afbreken en netjes op het kermisterrein terug gaan plaatsen. Dat dat die middag, en avond, ook is gebeurd zal voor niemand een verrassing zijn!
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding