Afbeelding

Gijs en Dewy openen judoseizoen met eerste plaats

Roois nieuws
Zondag was voor veel judoka’s de opening van het wedstrijdseizoen. Bij sportschool van Buel in Oss mochten zij de aftrap maken. Dewy Lo-A-Njoe en broer Ryan hadden vorige week hun aftrap al gemaakt in “Het Potje van Olen”. Dewy won dit internationale toernooi zeer overtuigend en Ryan werd daar zeer verdienstelijk 3e.

Dewy en Gijs gingen zeer goed van start. Beiden zijn zeer gretig bezig op de training en met hun opgedane ervaring van de laatste maanden kunnen ze doorgaan met oogsten. Zoals je begrijpt gaat dit niet zomaar vanzelf. Maar dankzij een mooie trainingsgroep kunnen zij zich optimaal voorbereiden om de komende toernooien. In deze trainingsgroep is Audry Coppens na jarenlange afwezigheid weer aanwezig. Deze ex-topper krijgt menigeen weer scherp op de training. Deze door de wol geverfde topper geeft uit eigen ervaring weer tips door aan de opkomende talenten die hierdoor zich nog meer kunnen verbeteren.
Fleur Bongers en Quint Rovers wisten een 2e plek te behalen. Fleur moest in de finale tegen de regerend Nederlands Kampioen. Deze was nog een maatje te groot maar met drie keer ippon werd toch een mooi begin gemaakt. Ook Quint, al langer een aanstormend talent, moet proberen wat meer constant te gaan presteren. Hij wisselt nog te vaak wereldpartijen af met floppers en dat moet er nu maar eens uit.
Jim van der Ven en Zjuul Rovers wisten een 3e plek te behalen. Van Jim werd niet anders verwacht dan dat hij op het podium zou komen maar Zjuul was weer een verrassing. Zjuul zal het wel overgekregen hebben van zijn broer, maar ook Zjuul moet wat meer constant worden. We gaan het zien de komende tijd.
Verder vielen Bart Packbiers en Yannick Schilder op door zeer positief judo. Bart misschien nog wat te gretig en Yannick zeer goed luisterend. Voor Yannick was dit een van zijn eerste echte grote toernooien. De manier waarop hij zich liet zien beloofd wat voor de toekomst.
Voor Sam en Teun Packbiers, Willem Vervoort, Alizee Foolen Jort van de Laar ging het allemaal wat te snel dit weekend. Laten we er maar vanuit gaan dat het wedstrijdritme er nog niet was.