Boskant bindt NLC’03 met 3-1 aan de zegekar

Boskant boekte een regelmatige 3-1 overwinning op NLC’03. De basis voor de zege werd in het eerste half uur gelegd. Daarna was de wedstrijd meer in evenwicht, met kansen voor beide teams.

De Boskant aanhangers gingen er na ruim 20 minuten eens goed voor zitten. De inzet van Ron van Uden was door Brett Veldkamp net voldoende van richting veranderd om tussen keeper Fransen en een van de verdedigers van NLC’03 tegen de touwen te vliegen. Die treffer betekende de 2-0, dus het kon nog een mooie middag worden. Maar de doelpuntenmachine stokte …………... , uiteindelijk vielen er in de resterende 68 minuten slechts 2 doelpunten, één aan elke zijde!

De omstandigheden waren perfect. Een heerlijk (herfst) zonnetje zorgde voor een behaaglijke temperatuur, er was nauwelijks wind, dus ideale omstandigheden voor een mooie pot voetbal! Het team van NLC’03 moet zich rot geschrokken zijn van de start van de Boskanters. Al na 5 minuten stond de 1-0 op het scorebord. Na een aanval over rechts kreeg Frank van der Heijden de bal voor z’n voeten. De schuiver die volgde verdween onhoudbaar voor NLC doelman Fransen in de benedenhoek. Eén minuut later leek de 2-0 in de maak. Na een goede aanval over links kreeg Brett Veldkamp, na terugleggen van Roy van der Linden, een goede kans. Z’n inzet eindigde op het lichaam van doelman Fransen, waarna Daan Rovers de rebound hoog over schoot. In de 17e minuut was er weer alarm in het NLC doelgebied. Na een snelle aanval van Boskant draaide Brett goed weg bij z’n directe tegenstander, maar zag z’n inzet uiteenspatten op de paal. Hij kreeg een herkansing, doelman Fransen reageerde echter zeer attent. In de 22e minuut bouwde de thuisclub de voorsprong uit. De inzet van Ron van Uden werd door Brett van richting veranderd en eindigde tegen het net: 2-0. Ruim 35 minuten duurde het overwicht. Dat het slechts 2-0 bleef lag vooral aan de afwerking bij de thuisclub. Eigenlijk heel plotseling veranderde het spelbeeld. De vrije trap die door Niels van Sonsbeek in de 42e minuut tegen de lat werd getrapt was misschien wel de inleiding. De rebound was voor Wouter Bijl, maar met een fantastische reactie wist Boskant keeper Tom van der Heijden z’n doel schoon te houden.

Na rust was de wedstrijd veel meer in evenwicht. Kwalitatief was het aan beide zijden wat minder, maar de inzet vergoedde veel. Toch waren de eerste kansjes voor Boskant, maar met de afwerking wilde het niet zo vlotten. In de 73e minuut leek NLC de aansluitingstreffer te maken. Een klein foutje van Tom lag hieraan ten grondslag; z’n uittrap raakte een van de aanvallers van NLC waardoor de bal bij Niels van Sonsbeek kwam. Z’n snoeihard ingeschoten bal werd echter op een fantastische manier door Tom verwerkt, waardoor hij z’n foutje ruimschoots goed maakte! In de 78e minuut kreeg NLC de beste kans van de middag. Na een goede aanval zag Tom plotseling twee aanvallers van NLC voor zich opduiken. Veel hoefde hij echter niet te doen, want Matthijs van Uden raakte de bal helemaal verkeerd. Boskant leek wakker geschud, de bal werd wat beter in de ploeg gehouden en er werden zelfs kansen gecreëerd. Tot opluchting van alles wat Boskant heette, werd een van die kansen, na een snelle aanval via Daan Rovers, uiteindelijk droog binnengeschoten door Brett: 3-0. De wedstrijd was gelopen. Toch ging NLC’03, in de korte tijd die restte, op zoek naar een treffer. Die kwam er uiteindelijk ook, ruim in blessuretijd, toen een voorzet van rechts door Matthijs werd binnengeschoten: 3-1.

Volgende week staat er voor Boskant 1 een derby op het programma. Om 14.30 speelt Boskant uit tegen DVG, dat op dit moment samen met Ollandia en SES de ranglijst aan voert.