Nijnsel/TVE Reclame zakt voor de CITO-toets

Nijnsel vertrok met een mooie, overtuigende overwinning op zak van afgelopen zondag naar Oss. En natuurlijk de intentie om daar een goed vervolg aan te geven. Het liep helaas anders.

Aan de Kloosterstraat in Oss trapten beide teams on half drie af. De helft van de supporters kwam uit Oss en de andere helft uit Nijnsel. De scheidsrechter kwam uit Escharen. Nijnsel/TVE Reclame speelde in het blauw en de gastheren in het groen/geel zodat de toeschouwers zich in een volière waanden.

Het startte allemaal een beetje rommelig. Veel kleine overtredingen, veel gefingeerde blessures, het schoot niet op. Balverlies aan beide kanten, passes die niet aankwamen. Voetbal kan heel simpel zijn, maar beide ploegen kozen voor gecompliceerde oplossingen die niet het gewenste resultaat opleverden. Met de rust was het 0-0 en het publiek voelde zich alsnog geen winnaar.
Met name de thuisclub riep nogal wat irritatie op bij de scheidsrechter van dienst en dat leverde een aardige dosis gele kaarten op. In de tiende minuut van de tweede helft kwam er eindelijk wat opwinding. Paul van der Rijt leverde een scherp aangesneden corner af die door Stefan Hulsen bij de eerste paal door een ferme kopbal werd verzilverd. Euforie. Maar die duurde niet lang. Een tegenstander uit je rug laten lopen wordt gezien als een klassieke verdedigingsfout en die werd door de gastheren vakkundig afgestraft; 1-1. Het paste in het beeld van de wedstrijd.

De rommeligheid van de eerste helft bleef voortduren na de thee. Nijnsel/TVE Reclame had een licht veldoverwicht maar het kwam nauwelijks dreigend in de zestien. Te veel slordigheden, halve passes, allemaal te moeilijk. De irritatie in en langs het veld bleef voortduren. De scheidsrechter van dienst probeerde verbaal zo veel mogelijk op te lossen maar Ossenaren geven je van oudsher van repliek. Schoten van Nijnsel kant misten precisie en de uitbraken van de gastheren waren niet van gevaar ontbloot. Er waren enkele spelers van CITO die individueel best tot aardige prestaties kwamen.
Om kwart over vier liepen de gemoederen in de dugout van CITO zo hoog op dat de leidsman een afkoelingsperiode inlaste. Het ging over een uitgooi….
De trainer werd aanvankelijk met rood achter de hekken gestuurd maar na de afkoelingsperiode nam hij weer gewoon plaats in de dugout. Kortom, verwarring alom.
Niemand wist eigenlijk meer hoe lang de wedstrijd nog duurde en dit kwam de gemoedsrust van de Nijnselaren bepaald niet ten goede. Rond half vijf volgde er vanuit de Osse verdediging een verre trap naar voren. De Nijnselse verdediging wist daar niet adequaat op te reageren zodat een CITO-speler plotseling een vrije doortocht had. Dit vond hij allemaal best prima, de uitstekende assistent-grensrechter Van Aarle reageerde niet, en zo kwam de ontluisterende 2-1 op het scorebord. Nijnsel zette nog een wanhoopsoffensief(je) op maar zowel de scherpte als de overtuiging ontbraken. Nul punten waar er minimaal één op zijn plaats was geweest.
Coach Theo Hageman was kort in zijn commentaar: ‘Een drama. We liepen alleen maar achteruit te voetballen en konden de schrik maar niet van ons afschudden, de meest simpele dingen gingen fout. We lieten ons intimideren. Die punten geef je dus onnodig weg. Een slechte generale voor zondag maar goed, vaak volgt er op een slechte generale een goede uitvoering. We zullen klaar zijn voor Ollandia, we hebben wat recht te zetten….’