Maatschappelijke Stage weer van start

Roois nieuws
De leerlingen van klas 2 vmbo en klas 3 havo-vwo van het Elde College starten met hun Maatschappelijke Stage voor het studiejaar 2014-2015.

Ondanks het feit dat de landelijke overheid de Maatschappelijke Stage officieel niet meer verplicht stelt voor het schooljaar 2014-2015, kiest het Elde College ervoor om ook dit jaar de Maatschappelijke Stage op te nemen in het verplichte vakkenpakket. Daarmee onderscheidt de school zich van scholen die gestopt zijn met Maatschappelijke Stage of een afgeleide daarvan hebben ondergebracht in een vak als burgerschapsvorming.

De samenwerkende gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Sint-Michielsgestel onderzoeken de mogelijkheden om voortgang van Maatschappelijke Stage te ondersteunen.

Al 5 jaar is er een hechte samenwerking tussen de school, een grote groep stagebieders (organisaties en instellingen die stageplaatsen voor Maatschappelijke Stage hebben geboden), de gemeenten en de maatschappelijk makelaars van de welzijnsinstellingen in Schijndel, Sint-Oedenrode en Sint-Michielsgestel.
Iedereen is het erover eens dat Maatschappelijke Stage bijdraagt tot de vorming van scholieren en dat de leerlingen een duidelijke inbreng hebben in hun stages ten behoeve van maatschappelijke doelen.

De leerlingen hebben enthousiast hun instructie ontvangen van hun mentor of van een maatschappelijk makelaar en leggen nu contacten met stagebieders om invulling te geven aan hun Maatschappelijke Stage.

Aan het begin van het schooljaar is er altijd plaats voor extra stageplaatsen.
(Vrijwilligers)organisaties en instellingen die werken met vrijwilligers kunnen nog steeds stageplaatsen aanbieden. De stagemakelaars zijn graag bereid om informatie te geven en te helpen bij een goede afstemming. Neemt u daartoe contact op met Welzijn De Meierij, Steeg 9f, 5482 WN Schijndel; u kunt ook bellen (073-5441400) of mailen (info@welzijndemeierij.nl). Stagebieders kunnen hun stages ook rechtstreeks melden via www.job-sjop.nl (op de gele ster klikken).