Paperas verhuist naar de Heuvel

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - ’t Paperas verhuist: na 18 jaar ziet de (kantoor)boekhandel zich genoodzaakt de locatie aan de markt te verlaten. De laatste weken is er hard gewerkt. Op dit moment wordt alles opgebouwd en ingericht in het nieuwe pand. Binnen een paar dagen moet alles weer op de planken staan of uitnodigend uitgestald liggen. Komende vrijdag is de winkel namelijk alweer geopend. Vanaf dan kunt u terecht bij ’t Paperas aan de Heuvel.

De verhuizing komt niet zomaar uit de lucht vallen. “Eigenlijk weet heel Sint-Oedenrode het al”, vertelt eigenaar Pieter van de Kamp. “Daaruit zie je direct de betrokkenheid van onze klanten.” Voor veel ondernemers zijn het economisch zware tijden. Ook ’t Paperas moet de broekriem aanhalen. “We hebben een vaste kern van klanten, daar is niet zoveel aan veranderd. Mensen besteden nu gewoon minder en dat kan ik ze ook niet kwalijk nemen. Het enige dat wij nu kunnen doen, is kosten besparen. Het pand aan de Heuvel is iets kleiner en daardoor goedkoper.”

De reden mag dan minder rooskleurig zijn, toch ziet ’t Paperas de toekomst zonnig tegemoet. Het nieuwe winkelpand is iets kleiner, maar het oogt er opmerkelijk ruim. Pieter: “Het is daar veel breder en we hebben er een mooie lichtinval. Bovendien blijven we gewoon in het centrum. Ik denk niet dat de loop daar minder zal zijn.” Maaike, Marjan, Conny, Jenneke en juffrouw Mientje van de administratie hebben er zin in. “Vooral nu”, bekent Marjan. Het bestaande meubilair gaat mee naar de nieuwe locatie en krijgt een nieuwe kleurstelling met een zonnige ‘touch’. “Het ziet er straks allemaal weer heerlijk fris uit.”

Naast de fysieke winkel, heeft ’t Paperas een eigen website in beheer. Iedereen kan thuis vanuit de luie stoel heerlijk snuffelen tussen al die boeken. Alle bestellingen voor 23.00 uur, heeft u de volgende dag al in huis. Zelfs producten onder de €20,- worden zonder verzendkosten verstuurd. Pieter is bovenal erg trots op de uitgebreide collectie printercartridges en toners. Daarmee kan ’t Paperas concurreren met nabije groothandels in de regio. “Maar onze service en vriendelijkheid staan voorop”, zegt hij. “De klant moet met een goed gevoel naar buiten gaan.” Dat laatste komt wel goed, daar zorgen de dames van ’t Paperas wel voor. “Wij gaan mee, dus het vertrouwde blijft”, lacht Marjan. “Ook in de nieuwe winkel zien we iedereen weer met een glimlach tegemoet.”

Komende vrijdag opent ’t Paperas de nieuwe winkel aan de Heuvel. Die dag kunt u profiteren van diverse mooie aanbiedingen en krijgt u een leuke attentie mee. Vrijdag 3 oktober heeft de boekhandel de Rooise schrijfster Susan Moonen uitgenodigd. Zij komt die avond haar debuutroman ‘Conflict’, uitgegeven via de Crime Compagnie, presenteren en signeren