Boskant opent met een gelijkspel

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Boskant heeft in de uitwedstrijd tegen Juliana Mill een 2-2 gelijkspel behaald. Gezien de vele goede kansen in de 2e helft, had er duidelijk meer ingezeten, maar het vizier stond deze middag niet op scherp.

Een wedstrijd met twee helften. Zo zou de wedstrijd Juliana Mill-Boskant door de neutrale toeschouwer gekwalificeerd kunnen worden. Voor rust en dan met name de eerste 30 minuten een beter Juliana Mill; daarna een sterker Boskant dat op basis van de kansen in de 2e helft het meest aanspraak mocht hebben op een overwinning. Alleen ………….. dan moet er wel gescoord worden!

Juliana Mill verraste het bezoekende Boskant het eerste half uur met goed positiespel, vanuit een goede organisatie met scherpe passes achter de Boskant verdediging. Een manier van spelen waar Boskant het maar moeilijk mee had. In de 15e minuut leidde dat tot de openingstreffer. Na een goede dribbel op rechts werd de bal door Renzo de Man loepzuiver op de schoen van Jelle Staal gelegd die eenvoudig binnenschoot: 1-0. In de 18e minuut leek Boskant via Rens van de Wijdeven, op zoek naar de gelijkmaker. Hij maakte op links de bal uitstekend vrij, maar z’n inzet, een schot richting korte hoek, was te zacht om doelman Jasper Bergmans pijn te doen. In de 20e minuut was Jukiana Mill dicht bij de 2-0. Een uitstekende pass kwam voor de voeten van Melvin de Klijn die echter ruim over schoot. In de periode daarna kwam er wat meer evenwicht in de wedstrijd. Er werd niet meer gescoord, zodat de theepauze werd bereikt met een 1-0 voorsprong voor de thuisclub.

Na rust ging het anders, alhoewel de eerste kans voor Jelle Staal van de thuisclub was. Zijn inzet leverde echter slechts een corner op. Daarna was het de beurt aan Boskant. In de 51e minuut kwam de gelijkmaker op het scorebord. Jim van der Zanden zag zijn inzet, na contact met verdediger Berry van Krijl, tegen de touwen vliegen: 1-1. In de 56e minuut kwam Boskant op voorsprong door een doelpunt van de ingevallen Maikel Merks, die een aantal verdedigers z’n hielen liet zien en knap de 1-2 binnenschoot. De tegenaanval die volgde leverde bijna de gelijkmaker op, maar gelukkig voor de bezoekers ging de bal net voorlangs. Vanaf dat moment was Boskant de bovenliggende partij. In de 70e minuut had dat de 1-3 moeten opleveren, maar Brett Veldkamp raakte in vrije positie de door Maikel teruggelegde bal maar half. Hetzelfde overkwam Maarten van der Linden in de 76e minuut. In de 88e minuut eenzelfde situatie, maar dan vanaf links. Een door Daan Rovers van de achterlijn teruggelegde bal werd van dichtbij door Rens snoeihard overgeschoten. En een laatste goede mogelijkheid was er voor Maikel zelf die in de 88e minuut vrij voor doelman Jasper Bergmans verscheen, maar de bal te zacht inschoot. Tussendoor, in de 83e minuut, was ook de thuisclub dicht bij een doelpunt, maar Boskant doelman Tom van der Heijden redde van dichtbij fraai! Het venijn zat hem voor Boskant deze keer in de staart, in de extra minuten van de wedstrijd. Na een duel, een “standaard schouderduw” volgens voor- en tegenstanders, ging de bal op de stip. Berry van Krijl bleef ijskalm en benutte dit buitenkansje, een tiental seconden voordat de overigens goed leidende scheidsrechter R. van de Rijt voor het einde van wedstrijd floot: 2-2. Voor Boskant een zuur einde van dit eerste competitieduel!

Boskant 2 speelde haar eerste competitiewedstrijd thuis tegen TOP 2. Een geduchte tegenstander, met een hoofdklasser als vaandelteam boven zich. De wedstrijd ging met 1-2 verloren. Helaas geen punten dus, maar voldoende positieve punten om het vervolg van de competitie met vertrouwen tegemoet te zien.

Volgend weekend krijgt de competitie haar vervolg. Niet alleen voor onze selectie, maar ook voor de lagere teams en onze dames. Boskant 1 speelt thuis tegen Herpinia 1 dat haar eerste wedstrijd (verrassend) met 2-3 verloor tegen DVG 1.