Afbeelding

Start Beeldende cursussen MIK

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Iedereen is uitgenodigd om de eerste twee weken te komen proeven van het aanbod en kennis te maken met docenten en mede-cursisten. In het vaste aanbod van MIK beeldend zitten de bekende cursussen als tekenen en schilderen onder leiding van Maria Kemps en Peter Linnartz. Voor zowel de beginnende schilder of tekenaar die graag de basistechnieken onder de knie wil krijgen of juist voor een gevorderde amateurkunstenaar die onder begeleiding zijn of haar talent wil uitdiepen. In de cursus leren beginners en gevorderden van en met elkaar. Onder professionele en individuele begeleiding, aangepast aan het persoonlijk niveau. Met verschillende tips en tricks coacht de docent de cursist naar het beoogde eindresultaat. Men leert kijken zoals een kunstenaar en hoe men de waarneming/gevoelens op papier of doek over kunt brengen. Met natuurlijk altijd de nodige ruimte voor het experiment.
Cecil Kemperink start weer met haar jaarcursus keramiek. Tijdens deze cursus wordt gewerkt aan de hand van laagdrempelige opdrachten, waarbij ruim aandacht is voor eigen ideeën. Verschillende manieren van bouwen met klei komen aan bod: duimpotjes, boetseren, bouwen met rolletjes en platen klei. Men leert ook over de verschillende decoratie decoratietechnieken en glazuren en het werken met verschillende soorten en kleuren klei. Zo vorm je tijdens de cursus je eigen vormentaal. Onder de persoonlijke begeleiding van een professionele keramist worden de fijne kneepjes van het vak geleerd.
Voor wie zin heeft om voor een paar workshops creatief aan de slag te gaan of eens iets bijzonders te proberen heeft MIK een divers aanbod. Er zijn korte cursussen schilderen van lucht en landschap, gieten met gietklei, sieraden maken van ongebruikelijke materialen of van art-clay en een korte cursus I-Pad schilderen. Voor kinderen en jongeren is er het beeldend atelier op vrijdagmiddag. Ook voor deze groep hebben we een aantal korte cursussen. Op één zaterdag kun je aan de slag met mode of leren hoe je een animatiefilmpje maakt. Kijk op www.mikweb.nl voor meer informatie of bel 073-5492901.