Ollandia 1 start de competitie door winst op Cito 1

Sint-Oedenrode - Voor de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen kwam Cito 1 op bezoek bij Ollandia 1. In de eerste helft moest Ollandia 1 meteen aan de slag. Cito 1 gaf niet veel ruimte weg en het speltempo lag hoog. Keeper Tom Wouters kon in de 11e minuut ternauwernood een goal voorkomen. Even later kreeg Ronny Thomassen de bal op het middenveld in bezit. Hij gaf de bal mee aan Robert Erven. De bal bereikte uiteindelijk een goed meegelopen Jan Wouters. Hij nam de bal op de slof, maar het schot vloog naast het doel. In de 25e min leek een tegengoal voor Ollandia onafwendbaar, maar gelukkig rolde de bal voorlangs. Robert Erven probeerde vlak voor rust de score te openen uit een vrije trap. Alleen een corner was het resultaat. Met een 0-0 ruststand vertrokken beide ploegen naar de kleedkamers.
Na rust lag de focus van beide teams op het verzilveren van kansen. Hierdoor werd de strijd feller. Cito 1 bleek over een fysiek sterke ploeg te beschikken. Jos Leenderts probeerde voor de thuisploeg te scoren, maar zijn mooie schot vloog in de handen van de keeper. Robert Erven had enkele minuten later ook een prachtige kans om te scoren. De keeper van Cito 1 wist het snoeiharde schot van Robert Erven uit het doel te weren en in de rebound stond er helaas niemand in positie om te scoren. In de 65e min moesten de bezoekers uit Oss verder spelen met 10 man, nadat een speler een rode kaart gekregen had voor een overtreding op Jos Leenderts. Cito 1 kreeg in de 67e min een vrije trap op de rand van de 16 m van Ollandia. Tom Wouters kon de bal niet goed vastklemmen en in de rebound vloog de bal van heel dichtbij over. Ollandia 1 haalde opgelucht adem. Vervolgens kreeg Ollandia 1 meer grip op de wedstrijd. In de 76e min dribbelde Jan Wouters met de bal richting goal. Hij gaf de bal fantastisch voor. Stefan Erven stond perfect in positie om de bal in het net te schieten.
1-0. Enkele minuten later was het wederom raak voor Ollandia 1. Carlo Siemons sprintte naar voren. Zijn voorzet was puntgaaf en Robert Erven mocht de 2-0 op zijn naam schrijven.
In de slotfase bleef Ollandia 1 verstandig voetballen. Met een 2-0 eindstand was de winst terecht voor Ollandia1. Volgende week speelt Ollandia 1 een uitwedstrijd tegen VOW 1.
Tot dan!

Ollandia1: Tom Wouters, Ruud van Driel (70e min Carlo Siemons), Rob v.d. Heijden, Gerbe Voets, Marti v.d. Zanden, Rene Raaijmakers (35e William Bekkers), Ronny Thomassen, Jos Leenderts, Robert Erven, Jan Wouters, Stefan Erven (82e min Arjan van Oss).