Annemiek van der Linden: “Onze klanten moeten een juist advies krijgen."

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Dat de genomineerden voor de titel Ondernemer van het Jaar Sint-Oedenrode 2014 uit diverse branches afkomstig zijn, zal iedereen opvallen. Ditmaal is het de beurt om DA drogist Van der Linden voor te stellen. Al zal voorstellen niet echt nodig zijn. Enkele weken geleden stond eigenaresse Annemiek van der Linden nog in DeMooiRooiKrant om het eenjarig bestaan van haar winkel te vieren.

Jullie bestaan pas één jaar en nu al genomineerd voor Ondernemer van het Jaar.
“Ja, het is echt bizar. Natuurlijk vind ik het helemaal geweldig om genomineerd te zijn. Ik ben zeer vereerd, maar ik geef toe dat het wel allemaal heel snel gaat het afgelopen jaar. Pas net bezig en dan nu dit grote compliment. Erg fijn! We hebben er met zijn allen hard voor gewerkt.”

Ben je er klaar voor?
“Niet helemaal. Daar ben ik eerlijk in. We hebben het afgelopen jaar al veel bereikt, maar we hebben nog zoveel plannen die verwezenlijkt moeten worden. Dit is pas het prille begin. Ik ben erg benieuwd wat de jury vindt van mijn ondernemerskwaliteiten.”

Toch word je niet voor niets genomineerd. Wat is de voornaamste reden denk je?
“Je wordt inderdaad niet voor niets genomineerd. Dat is ook zo. Een grote reden is denk ik onze klantgerichtheid. Daar zijn wij elke dag serieus mee bezig ; onze klanten verdienen een juist en professioneel advies met een vriendelijke lach. Daarin denk ik dat we een onderscheidend vermogen hebben. Dat is ook gebleken uit de opmerkingen en het vertrouwen van onze klanten

Wat moet je nog verbeteren?
“Ik probeer mij elke dag te verbeteren om een nog completere ondernemer te worden. Op het gebied van inkoop en positionering in de markt liggen nog volop kansen. Ik probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van de kennis die daarover bij de DA Retailgroep aanwezig is en ik gebruik collega-ondernemers daarbij als klankbord. Graag wil ik nog enkele nieuwe producten, merken en concepten in mijn winkel introduceren omdat de klant daar om vraagt en omdat het werkelijk iets toevoegt aan het al bestaande aanbod ”

Voor welke ondernemer(s) heb je veel bewondering?
“Het zal geen verrassing zijn, maar ik heb veel respect en bewondering voor Carla en Martien van Roosmalen. Zij hadden voorheen deze zaak en toen werkte ik al voor ze. Wat zij opgebouwd hebben is echt super. Wat wil de klant? Die vraag stond bij hen altijd centraal. Luisteren naar de klant, dat heb ik van hen geleerd. Daarnaast bij al het personeel eruit halen wat er in zit en ze op waarde schatten.”