Tip van de Prins (1)

Roois nieuws
Hier denkt een gewone Rooise mens toch nog niet aan …. zou je denken, maar als dat papgatbloed door de aders stroomt weet je wel beter. Dan weet je dat wanneer de mallemeulen haar laatste uurtjes draait de eerste tip wordt uitgebracht. Iedereen heeft volop genoten van deze kermis, heeft zelfs vanaf zeer grote hoogte kunnen zoeken naar de neije op de mert. En daar is ie dan ook gespot, hij liep er écht rond! We houden u niet langer in spanning, daar komt ie:

TIP 1:
3x3+1 = 11

Dit jaar krijgen we rekensommen, weer eens even iets anders. Nou kun je drie papbuiken bij elkaar zetten, zet daar nog eens twee keer drie papbuiken bij en dan nog een koppel, dan kom je aan een totaal van 11, dat koppel zou de neije met adjudant kunnen zijn, en drie keer drie volgers.
Dat is dus niet zo moeilijk. Maar wordt dit bedoeld?
Een raad van elf hoeft niet altijd uit elf personen te bestaan, dat is natuurlijk wel het mooist, maar niet altijd mogelijk. Vorig jaar was de raad compleet, misschien hadden ze drie personen van 37, drie van 34 en drie van 43 en een van 29 en een van 46, en is een van die twee laatste nu wel de neije, dan is het nu 3 x 3 + 1 = 11, dan zou de neije zomaar uit de raad van elf komen en is er straks een raad van elf met 10 raadsleden.

Misschien weet ú wel de juiste oplossing !!
En mocht dat zo zijn, mag u de juiste oplossing, de naam van de hoogheid én zijn/haar adjudant, sturen naar de voorzitter van de Prinskeuzecommissie: henryenkitty@gmail.com u mag het ook opschrijven en in de brievenbus stoppen op de Willem-Alexanderstraat 38 te Papgat.
Wij wensen u een fijne aanloop naar 11-11 toe, veel plezier met de tips en voor de jagers een geweldig goed jaar, het jachtseizoen is bij deze geopend !! En ook dit jaar, voor de eerste goede oplossing staat een heerlijke fles papgatwijn klaar welke onze neije hoogheid persoonlijk zal overhandigen aan de winnaar.

ALAAF!