Boskant start bekerwedstrijden met gelijkspel

Boskant - De eerste bekerwedstrijd, uit tegen SDDL, heeft Boskant 1 punt opgeleverd. De 1-0 voorsprong die Boskant met de rust had, kon jammer genoeg niet worden vastgehouden.

Hoewel Boskant eigenlijk nog midden in de voorbereiding zit, mag de bekerwedstrijd tegen SDDL, net als Boskant ingedeeld in de 4e klasse H, toch gerust al een beetje als graadmeter worden gezien voor de naderende competitie. Duidelijk is dan ook nog dat we dus nog het nodige te doen hebben. Want het niveau van de vorige competitie komt wel in zicht, maar ligt toch nog enkel treetjes hoger!
Voor rust had Boskant het betere van het spel, met een uitstekende mogelijkheid voor Daan Rovers in de 18e minuut, toen hij vrije doortocht richting SDDL doel had. Boskant kwam in de 25e minuut op voorsprong door een prima doelpunt van aanvoerder Maarten van der Linden, die doelman Maarten Megens met een boogbal wist te verschalken. Na rust leek Boskant de lijn te kunnen doortrekken, want de eerste kansen waren voor de bezoekers. Maar het zou anders gaan. In de 55e minuut kwam de thuisclub door een prima vrije trap op gelijke hoogte. Het wedstrijdbeeld veranderde, beide ploegen bleken aan elkaar gewaagd en kregen ook beide kansen op een doelpunt. In de 65e minuut was Boskant keeper Tom van der Heijden zeer attent bij een inzet van de SDDL voorhoede en 2 minuten later aan de andere kant doelman Maarten Megens bij een inzet van Daan Rovers. Aanvoerder Ties Klievink had in de 84e minuut de 2-1 op de schoen, maar z’n harde inzet werd keurig door Tom verwerkt. Doelman Maarten Megens had namens SDDL het laatste woord. Twee minuten voor het einde stopte hij de iets te opzichtig ingeschoten strafschop van Rob van der Heijden, verkregen na een overtreding op invaller Roy van der Linden.

De 2e wedstrijd voor de beker, thuis tegen EVVC uit Vinkel is afgelopen dinsdag, voor de snelle Mooi Rooi lezers dus gisteren, gespeeld. Aanstaande zaterdag sluit Boskant de eerste bekerronde af met de thuiswedstrijd tegen Avesteyn.