Jeugdnatuurwacht De Populier zoekt nieuwe leden

Roois nieuws
Jeugdnatuurwacht de Populier is dé Rooise natuurgroep voor alle kinderen vanaf 9 jaar.
Kinderen uit Sint-Oedenrode kunnen lid worden vanaf 9 jaar. Tot vorig jaar betekende dat automatisch afscheid nemen bij het verlaten van groep 8. Voor het komend seizoen zijn ook kinderen die niet meer op de basisschool zitten van harte welkom om lid te worden of te blijven van deze actieve natuurgroep.

Leden van de jeugdnatuurwacht steken niet alleen veel op over de natuur, maar zijn ook actief in en met de natuur. Maandelijks op een zaterdagochtend vinden de activiteiten plaats.
Kinderen gaan gezamenlijk met de leiding de natuur in op ontdekkingstochten waarbij ze van alles te weten komen over de natuur in de eigen omgeving. Regelmatig ook wordt de natuur geholpen, bij voorbeeld door het maken van nestkasten of voederplanken voor vogels. Ook het eigen adoptieterrein bij Diependaal wordt door de kinderen onderhouden. Hier worden elke 3 jaar de wilgen geknot en verder worden er schuil- en nestplekken voor allerlei dieren gemaakt en onderhouden. Excursies en wandelingen horen ook tot het programma voor de Rooise natuurwachters. Het seizoen begint op 13 september met een Open dag in cultureel centrum Mariëndael, waarin uitgebreid kennis kan worden gemaakt met de natuurwacht en de verschillende activiteiten.

Dit jaar bestaat er een extra kans om kennis te maken met de Jeugdnatuurwacht. Op zondag 31 augustus aanstaande is de natuurwacht namelijk aanwezig op het evenement Rijsingen Royaal aan de Ollandseweg. Van ongeveer 10:00 uur tot 17:00 uur is een delegatie van de leiding aanwezig om uitleg te geven en van alles te laten zien. Er is ook een leuke doe-activiteit voor kinderen en een spel waarmee een stempel kan worden verdiend voor de door de organisatie te verloten ballonvaart aan het einde van de dag. De jeugdnatuurwacht zal onder de goede inzendingen ook een mooie nestkast verloten.
Kinderen vanaf 9 jaar die geïnteresseerd zijn om lid te worden kunnen zich niet alleen op de Open Dag op 13 september, maar ook al tijdens Rijsingen Royaal aanmelden voor het komende seizoen.
Dit geldt dus voortaan ook voor kinderen die al op de Middelbare school zitten.
De kosten voor het lidmaatschap zijn slechts € 10,= voor het hele seizoen.

Verdere inlichtingen via de website: https://sites.google.com/site/jnwdepopulier

Secretariaat: Hein de Koning, Heistraat 59
Mail: jnwdepopulier@gmail.com