Poffermuseum neemt afscheid van twee oudgedienden

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Op zaterdag 23 augustus hebben de medewerkers van het Museum van Brabantse Mutsen en Poffers afscheid genomen van de zeer gewaardeerde vrijwilligers Tineke Galiart en Lottie Reurekas.
Beiden hebben 30 jaar lang rondleidingen verzorgd in het museum. Wethouder Jeanne Hendriks kwam beide dames bedanken voor de jarenlange inzet en bracht een presentje van het gemeentebestuur mee.

Tineke Galiart
De dochter van de oprichter van het museum, August van Breugel. Tineke heeft haar vader geholpen bij het samenstellen van de collectie. Ze reed haar vader dwars door de hele provincie om overal mutsen en poffers in ontvangst te nemen. Haar vader heeft zijn collectie en alle bijbehorende verhalen vastgelegd in het boek 'Brabantse Mutsen in grootmoeders tijd’, het enige standaardwerk dat over dit onderwerp bestaat.

Lottie Reurekas
Een van oorsprong Amsterdamse die jarenlang vol enthousiasme rondleidingen verzorgd heeft over Brabantse klederdracht. Lottie heeft ook meegewerkt aan het collectieregistratieproject dat nu nog steeds als basis voor kennisopbouw en digitalisering wordt gebruikt. Zij is eveneens informatrice bij de VVV geweest en kon toeristen voorzien van veel informatie.