Vernieuwde Beckart opent haar deuren voor publiek

Roois nieuws
Nijnsel - De Beckart is al bijna 30 jaar een begrip in Nijnsel. Na een fikse opknapbeurt opent het gemeenschapshuis opnieuw haar deuren.

Het bestuur heeft met een groot aantal vrijwilligers de laatste maanden hard gewerkt om de Beckart een nieuw gezicht te geven. De schilder heeft het hele gebouw onder handen genomen en de inrichting is deels vernieuwd. Net voor dat alles klaar was, moest er een forse tegenslag worden verwerkt. Door de enorme regenval stond in het weekend van 26/27 juli het hele gebouw onder water. Met man en macht is de schade hersteld. De ontmoetingsruimte is omgetoverd tot een echt Brabants Bruin Café met biljart, een dartspel en een terras. Komend weekend wordt het café geopend en het zal structureel iedere vrijdagavond open zijn.

Van gemeenschapshuis naar ontmoetingscentrum
Van oudsher is het gemeenschapshuis een verenigingsgebouw geweest dat voornamelijk in de avond in gebruik was. Dat blijft het natuurlijk, met een groot aantal structurele huurders zoals de harmonie en de carnavalsvereniging, maar het bestuur wil dat het gebouw daarnaast een nadrukkelijk ontmoetingspunt wordt voor alle Nijnselnaren. Besloten is om het gebouw daarom ook meer dan nu open te stellen voor andere activiteiten en aan te sluiten bij de ontwikkelingen op het gebied van de veranderende ideeën met betrekking tot zorg en welzijn. Daarvoor is het noodzakelijk dat mensen meer dan nu elkaar kunnen opzoeken. Het gebouw biedt daar een unieke gelegenheid voor. Niet ieder dorp beschikt over een dergelijke accommodatie. Het bestuur ziet dat als een van haar belangrijkste uitdagingen.

Bruin cafe
De dorpsgenoten kunnen elkaar ontmoeten in een echt “bruin café”. Met biljart, dart- en voetbalspel is de sfeer gemoedelijk en uitnodigend. De bedoeling is dat het café vanaf 12 september iedere vrijdagavond open is.

Vrijwilligers
Omdat het geen commerciële horecagelegenheid is, kan dat alleen worden uitgevoerd als er voldoende vrijwilligers zijn. Gelukkig kan het bestuur nu al vaststellen dat er zich al een groot aantal heeft gemeld. Het bestuur is daarover uiteindelijk erg optimistisch. Nieuwe vrijwilligers zijn overigens nog steeds van harte welkom.

PR en communicatie
Om nadrukkelijk onder de aandacht te komen van de Nijnselnaren in het bijzonder en van potentiele klanten in het algemeen is het natuurlijk noodzakelijk om qua communicatie met de tijd mee te gaan. Er is een nieuw logo ontworpen.

De website is gereconstrueerd en er wordt gebruik gemaakt van de nieuwe media zoals facebook en twitter. Als u nieuwsgierig bent of u bent geïnteresseerd in het programma voor de komende maanden, bezoek dan de vernieuwde website debeckart.nl Verder zal er meer dan tot nu gebruik gemaakt gaan worden van de plaatselijke pers.

Programma
12 sept. 19.30 uur grote schuimparty in jeugdisco the Joy en opening “bruin cafe”
13 sept. 20.00 uur dorpskwis.
14 sept. 13.30 uur presentatie vaste gebruikers (waaronder Harmonie en carnavalsvereniging)
Voor verdere info over het programma kunt u terecht op de website.

Het bestuur hoopt dat de Nijnselnaren in grote getalen naar het nieuwe ontmoetingscentrum komen. Overigens staat het bestuur open voor suggesties van een ieder die kunnen bijdragen tot een beter functioneren van het ontmoetingscentrum. Hebt u ideeën, of wilt u zich melden als vrijwilliger? Bel dan met Mimy Warnecke; 0413-478553.