Campagne: Doe het vrijwillig zoals

Roois nieuws
Deze maand start Blink vrijwilligerswerk een campagne in de regio Uden/Veghel, regio Oss en Land van Cuijk. Hiermee wil Blink zich profileren als een organisatie met gespecialiseerde vrijwilligers: mensen die begeleid en getraind worden om hulpvragers met een beperking te helpen. Het kan hierbij gaan om een chronische ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking, doof of blind zijn zowel bij volwassenen als kinderen.

Sociale netwerk
Belangrijkste doel van de hulp is dat de mantelzorger ontlast wordt zodat deze de zorg voor de naaste langer vol kan houden. Zo zijn er mantelzorgers die amper tijd voor zichzelf hebben. Daardoor kan het sociale netwerk verwaarloosd raken en komen zij soms alleen te staan. Een vrijwilliger geeft de mantelzorger tijd en ruimte om aan het netwerk te werken of eindelijk weer eens naar buiten te gaan.

Geslaagde match
De campagne draagt als motto DOE HET VRIJWILLIG ZOALS … waarna een voorbeeld volgt van een geslaagde match. Van alle voorbeelden zijn er verhalen te vinden op de site van Blink. Alle voorbeelden zijn situaties waar, door de inzet van een vrijwilliger, de mantelzorger even vrijaf heeft en op adem kan komen.

Affiche
De campagne is zichtbaar door een opvallend affiche. Deze zal op A4 en A3 formaat verspreid worden. Er zijn meerdere varianten en in de loop der tijd komen er nieuwe voorbeelden bij. Op Facebook en Twitter zal het affiche gedeeld worden en belangstellenden kunnen het downloaden van de website.

Meer informatie voor belangstellenden, vrijwilligers en hulpvragers is te vinden op www.blinkuit.nl of via 088 7540400 of info@blinkuit.nl