Afbeelding

Samenloop voor hoop: Rooise zamelt geld in voor KWF

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - De ‘samenloop voor hoop’ in Best. Daar doet op 13 en 14 september van dit jaar Nelleke van Gerwen aan mee om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF kankerbestrijding.

“Ik ben Nelleke van Gerwen en ben 32 jaar oud. Mijn moeder is in april 2011 met pensioen gegaan, kreeg in juni te horen dat ze uitgezaaide darmkanker had en is uiteindelijk op 14 september 2011 overleden aan de gevolgen hiervan. Op 24 december 2012, 4 maanden na de geboorte van mijn jongste zoontje, kreeg ik zelf te horen dat ik acute leukemie had. Inmiddels ben ik kankervrij, maar ik weet dus als geen ander wat het is om kanker te hebben en het van dichtbij mee te maken.
Het evenement “samenloop voor hoop” is een 24-uurswandelestafette, waarbij we het leven vieren maar vooral ook stilstaan bij kanker! Het is helaas nog niet in Sint-Oedenrode. Ik doe dit jaar mee in Best, omdat dit ook precies de sterfdatum is van ons mam. Natuurlijk doe ik mee met een team en ik wordt dan ook gesteund door familie en vrienden! Ons team heet love & live life.”

Ze willen geld ophalen door middel van het inzamelen van kinderboeken en deze zo veel mogelijk verkopen, thuis, en in de kraam tijdens de loop. Wie heeft er dus nog kinderboeken over en wil deze doneren? Zo gauw ze kinderboeken hebben, zetten ze deze op facebook, dus houd de pagina in de gaten.

Stuur een persoonlijk bericht
Ook kunnen mensen gewoon geld doneren of sponsoren. Er zullen in Sint-Oedenrode verschillende collectebussen komen te staan voor het team. Onder andere bij bloembinderij de Keizerskroon en kapsalon Bella Plaza. “Wij hopen natuurlijk zoveel mogelijk geld op te halen! We verkopen ook kaarsenzakken voor 5 euro die, met kaars, geplaatst zullen worden bij de samenloop tijdens de kaarsenceremonie. Dit is op zaterdag 13 september om 22.00 uur. Je kunt hier een persoonlijk bericht opzetten voor mensen in je omgeving die kanker hebben of hebben gehad. Als je wilt dat deze zak met kaars tijdens de kaarsenceremonie wordt geplaatst zorg dan dat je deze voor 2 september met boodschap weer bij ons inlevert, de kaars zit er bij en wordt door de organisatie geplaatst. En er zijn armbandjes te koop voor 1 euro! De volledige opbrengst is voor de KWF”, geeft Nelleke als boodschap mee. Interesse of vragen? Dtuur een persoonlijk bericht op facebook of mail naar: marco-nelleke@hotmail.com .