Afbeelding

Uitslag visitatie Wovesto

Roois nieuws
Wovesto laat zich eens per vier jaar visiteren. Zij doet dit om zich extern te verantwoorden. Daarnaast is visitatie voor Wovesto de eerste stap in het proces van het opstellen van het ondernemingsplan 2015-2018. De leerpunten uit de visitatie geven inspiratie en handvatten voor het nieuwe ondernemingsplan.

Het onderzoek
In 2013 heeft Raeflex van Wovesto de opdracht gekregen tot het uitvoeren van een visitatie. In januari 2014 is gestart met de visitatie. Een onderdeel is het aanleveren van beleids- en verantwoordingsdocumenten. Daarnaast heeft de commissie met belanghebbenden van Wovesto gesproken. Op basis van het onderzoek heeft de commissie een oordeel gegeven op verschillende deelgebieden.
De commissie komt tot de conclusie dat Wovesto gemiddeld ruim voldoende presteert. Het gemiddelde cijfer dat zij heeft behaald is een 7,1. Een resultaat waar Wovesto trots op is.

Resultaten
Veel dingen gaan goed bij Wovesto. Zo is de kwaliteit van de woningen en het woningbeheer goed, draagt zij goed bij aan de kwaliteit van wijken en buurten, en zijn de bedrijfslasten van Wovesto laag. Op het gebied van Governance heeft zij belangrijke stappen gezet, maar er zijn ook nog verbeterpunten. Zo ziet de commissie het als een bijzondere situatie dat Wovesto zowel via de Huurdersbelangenvereniging als via de Algemene ledenvergadering verantwoording aflegt. Andere verbeterpunten zijn dat ze in de toekomst de groei van nieuwbouwwoningen beter moet plannen en er wordt een integraal strategisch voorraadbeleid gemist. Aan dit laatste wordt al gewerkt door Wovesto.

Reactie en visitatierapport
Het hele visitatierapport is te vinden op de website van Wovesto. Daar kunt u ook de reactie van Wovesto op het rapport lezen.