Afbeelding

Officiële opening streekbelevingscentrum Gasthuishoeve

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Deze week heeft de officiële opening van de Gasthuishoeve plaatsgevonden. Vorige week woensdag was er een bijeenkomst voor genodigden. Gedeputeerde Yves de Boer, burgemeester Maas en voorzitter Hans Huijbers van ZLTO waren daarbij aanwezig.

Rond 17.00 uur werd de aftrap gedaan door Rene Bastiaanse, directeur van het Brabants Historisch informatiecentrum, gevolgd door een rondleiding van initiatiefnemer Eric van den Hurk. Daarna werd een toelichting gegeven op de Food-Hall op Strijp-S in Eindhoven door Emmylou Aben van woningcorporatie Trudo en een inleiding over de belevingssamenleving door professor Diane Nijs van NHTV. Ook was er hoogbezoek vanuit het Poffer- en Mutsen Museum Sint- Oedenrode.

Het afgelopen weekend stond de Gasthuishoeve in het teken van de activiteiten en aanbiedingen. Zo waren er demonstraties, live muziek (Allegretto’s) en werden er nieuwe dieren verwelkomd in hun nieuwe stal. Bij het open atelier van Tommie Loerakker was er een workshop beeldhouwen voor kinderen. In ‘t Gasthuyzz kon je proeven en genieten van allerlei streekproducten. Twan Brinkman gaf tuintips in de mediterrane binnentuin, waar ook nu een permanente beeldenexpositie is van Lia Bekkers. De Gasthuishoeve is elke dag open van 09.30 – 18.00 uur. Klik hier voor de foto's >>