Afbeelding

Vleermuizen, mysterieuze schimmen in de nacht

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Heeft u zich ook verwonderd over die snelle vliegers in de schemering? Die silhouetten boven je hoofd en bij een lantaarn, alsmaar onhoorbaar achtjes draaiend in de lucht. Ze kijken met hun oren ... en vangen zo wel 300 insecten per nacht.

Loop met ons mee op zaterdag 5 juli met de vleermuisexcursie in Nijnsel. Op deze wandeling gaan we op zoek naar de dwergvleermuis en andere hier voorkomende soorten om ze te horen met een batdetector en te zien. Vooraf vertellen we over de vleermuis zodat u weet waarop te letten. Wat voor dieren zijn het eigenlijk waarom zien we ze niet overdag? Hoe vangen ze hun prooi in de schemer? En waar blijven ze in de winter? Ook geschikt voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.
Zaterdag 5 juli 2014 van 21:30 tot 23:30. De presentatie is bij de Handboogvereniging, Industrieweg 18 in Nijnsel. Daarna gaan we gezamenlijk met de batdetector op stap. Vooraf wat huiswerk maken? Kijk dan bijvoorbeeld even op de website van Het netwerk voor informatie over vleermuizen in Nederland: www.vleermuis.net .