Wat hangt ons boven het hoofd?

Roois nieuws
De nieuwe zorgwetten die het kabinet wil invoeren, bezorgen menigeen angstige voorgevoelens. Het zijn tot nu toe veel woorden op papier, maar wat betekenen die voor de praktijk van alledag.

Want één ding weten we: het zijn bezuinigingswetten. De gemeente krijgt een heleboel extra taken en verantwoordelijkheden, maar onvoldoende geld om ze uit te voeren. Daar komen ongelukken van, vrezen veel mensen, vooral ook omdat de meeste gemeentes er nog lang niet klaar voor zijn.
Waar gaat het om? Ouderen moeten langer thuis blijven, in sommige gevallen zelfs 'terug naar huis' omdat het verzorgingshuis waar ze wonen gaat sluiten. Hetzelfde geldt voor mensen met een handicap. Tegelijkertijd wordt er heel erg beknibbeld op de uren voor thuiszorg; er worden steeds beperktere indicaties afgegeven. Dat leidt dan weer tot het ontslag van duizenden mensen. Thuis blijven wonen is een mooi ideaal, maar het moet wel kunnen.

Wil u alvast wat meer weten over wat ons vanaf 2015 boven het hoofd hangt? De stichting Alertzorg, een kleine thuiszorgaanbieder in Sint-Oedenrode, nodigt u uit voor een informatie-avond. Sprekers zijn de heer Hans van der Knijff , adviseur van Per Saldo (een belangenvereniging van mensen die zorg nodig hebben) en de heer Henk van Gerven, voormalig huisarts en momenteel Tweede Kamerlid voor de SP. Ook wethouder Hendriks zal aanwezig zijn.
Heeft u specifieke vragen voor onze deskundige sprekers, dan kunt u die van tevoren al mailen naar info@alertzorg.nl . Voor uw agenda: woensdag 2 juli, 20.00 uur, Pan & Cook (Kerkstraat 17, Sint-Oedenrode)