Mamacafé: Triple P in De Gouden Leeuw

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - De naam ‘Triple P’ staat voor positief pedagogisch programma. Het oorspronkelijk Australische programma voor opvoedingsondersteuning is bedoeld voor ouders met kinderen van 0 tot 16 jaar.

Positief opvoeden
Triple P reikt ouders verschillende strategieën aan voor de dagelijkse opvoedingspraktijk. Ouders leren hoe zij gewenst gedrag bij hun kind kunnen stimuleren en ongewenst gedrag kunnen reguleren.

Er zijn 17 opvoedstrategieën, gebaseerd op de vijf basisprincipes van positief opvoeden: kinderen een veilige en stimulerende omgeving bieden - kinderen laten leren door positieve ondersteuning;
een aansprekende discipline hanteren; realistische verwachtingen hebben, en goed voor jezelf zorgen. Tijdens het mamacafé van 2 juli zal Esther Flos van Centrum Jeugd en Gezin met name ingaan op het opvoeden van kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Denk hierbij aan onderwerpen als
Veiligheid in en om het huis, Veerkrachtige kinderen opvoeden, Slaappatronen, Ongehoorzaamheid, Driftbuien, Zelf eten en Leren praten. Daarbij is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen en het bekijken van de materialen. Verder heeft Flos – omdat het de laatste keer is voor de zomervakantie- voor alle kinderen een kleine verrassing! Graag tot ziens op 2 juli van 10.00-12.00 in De Gouden Leeuw.